15 març 2019

ATURADA DEL FUNICULAR DE MONTJUÏC PER REVISIÓ I REHABILITACIÓ D’ESTACIONS DES DEL 5 DE NOVEMBRE DE 2018

Aturada del funicular de Montjuïc per revisió i rehabilitació d’estacions des del 5 de novembre
TMB habilitarà com a alternativa un servei especial d’autobús i també recomana utilitzar les línies regulars 55 i 150

El funicular de Montjuïc tancarà les seves portes al públic de manera temporal a partir del 5 de novembre i durant uns sis mesos, aproximadament, per portar a terme la segona part de la gran revisió obligatòria després dels primers 25 anys de funcionament. També s’iniciarà la rehabilitació integral de les dues estacions.

D’acord amb la normativa del transport per cable, el Funicular està sotmès a un règim estricte de manteniment preventiu que inclou revisions anuals i d’altres de més profunditat en funció del temps de servei. La primera gran revisió s’està realitzant amb motiu d’haver superat les 22.500 hores de funcionament des del 1992, i les actuacions que comporta són de tanta profunditat que s’han dividit en dues parts per minimitzar-ne l’impacte.

En la primera part, el 2015-2016, es van renovar totalment els trens i el sistema de comandament de la circulació.

En la segona, que s’inicia el 5 de novembre, l’atenció se centrarà en la sala de màquines, la sala de contrapesos i la plataforma de via.

Les operacions previstes comporten el desmuntatge complet de tots els elements de seguretat de la instal·lació, substituir equips per envelliment tecnològic i fer reparacions i actualitzacions en la infraestructura de la instal·lació (murs, paraments…). Abans de la posada en servei després d’una gran revisió, és obligatori realitzar un rodatge en buit (marxa en blanc), proves a plena càrrega i proves de marxa conjuntament amb l’Administració competent en matèria de transport per cable.

La següent gran revisió del Funicular es durà a terme d’aquí 15 anys o quan hagi acumulat 15.000 hores més de servei.