22 febrer 2017

CAMIÓ DE BUTÀ SOSTRET AL POBLE-SEC OCASIONA UNA LLARGA PERSECUCIÓ A LA CIUTAT

Un home sostreu un camió de butà al Poble-sec i condueix temeràriament durant tres quilòmetres

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han detingut aquest dimarts al matí un home que acabava de sostreure un camió de butà al barri del Poble-sec i que circulava temeràriament i a gran velocitat pel Passeig de Colom. El detingut és un home de nacionalitat sueca i de 32 anys que en el moment de la detenció s’ha mostrat molt agressiu amb els agents.

El comissari de la Regió Policial Metropolitana Barcelona, Joan Carles Molinero i l’intendent major de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez han comparegut aquest migdia per explicar els fets que han tingut lloc aquest matí quan s’ha interceptat i detingut l’home que ha circulat amb un camió de butà sostret durant tres quilòmetres pel Passeig Colom posant en risc la vida de vianants i conductors, i dels policies que han participat en l’actuació. Hi ha tres persones ferides lleus i diversos cotxes afectats.

El comissari ha explicat en roda de premsa que “en aquests moments no hi ha cap indici raonable per pensar que aquest incident tingui motivacions terroristes” i ha destacat “la important tasca que han realitzat els agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona” . Molinero ha afegit que la detenció ha estat possible gràcies a “la ràpida, eficaç i exitosa actuació dels agents que en diverses ocasions s’han posat a l’alçada del camió, esquivant bombones de butà que anaven caient des del vehicle”. Per part dels Mossos d’Esquadra han actuat efectius del Grup Regional de Motos i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius.

Els fets han passat al voltant de les 10.45 quan agents del Grup Regional de Motos han vist un camió de butà a l’alçada de la Plaça Carbonera amb l’avinguda Paral·lel que circulava a gran velocitat i al qual se li estaven caient diverses bombones de butà. Els agents li han demanat que s’aturés però l’home no ha fet cas a les indicacions policials i ha continuat la marxa, conduint temeràriament i a gran velocitat, envestint els vehicles que trobava en el seu recorregut. L’home tampoc ha fet cas a les indicacions que un agent de la Guàrdia Urbana li ha fet perquè s’aturés.

Després de circular durant un recorregut de tres quilòmetres i en un tram en contra direcció pel carrer Doctor Aiguader, l’home ha intentat entrar en contradirecció per la sortida 22 de la Ronda Litoral, on ha col·lidit contra diversos vehicles que estaven sortint i ha impactat contra el lateral de la sortida de la Ronda sense poder continuar la marxa.

Ràpidament, l’home ha intentat baixar del camió i ha estat interceptat pels agents del Grup Regional de Motos que l’ha acabat detenint. Durant la detenció s’ha mostrat molt agressiu.

Durant el recorregut i davant la gran perillositat que suposava l’acció del detingut , els agents actuants, que han vist perillar la seva vida en diverses ocasions, han hagut de disparar diversos trets per aturar-lo sense aconseguir que l’home desistís la seva actuació.

La investigació continua oberta per tal d’esclarir els motius que haurien motivat a l’home a robar el vehicle i fugir de forma temerària.