16 juny 2018

LA CARBONERA DEL POBLE-SEC PRESENTA EL CONCURS DE POESIA IMPROVISADA EPIC RING BARCELONA

La llibreria del Poble-sec La Carbonera, organitzarà el 17 de juny la primera edició d’un nou concurs de poesia improvisada i en directe. L’EPIC Ring Barcelona es va presentar al barri la setmana passada, i segons explicaven les seves organitzadores, s’assemblarà a un combat de boxa, ja que es farà sobre un ring que s’instal·larà al carrer Blai. “La idea és convertir la poesia en una competició però amb humor”, deia Carlota Freixenet de la Carbonera.

Els concursants participaran en parelles, que hauran de recitar i improvisar fins a noquejar la parella contrària amb les paraules. Es donaran unes normes, i és que tot i ser un acte de llibertat d’expressió, no es permetrà fer ús d’un llenguatge sexista, racista i homòfob. Això sí, els integrants del concurs seran lliures a l’hora d’escollir el vers i la rima. En tots els casos, tindran entre un i tres minuts per recitar. Cadascuna de les rondes tindrà una temàtica diferent i serviran per anar deixant fora de combat les parelles. Un jurat s’encarregarà de puntuar i penalitzar si és el cas.

A l’acte de divendres també es va llegir un manifest per explicar els motius que han impulsat a la llibreria a organitzar aquest concurs: “Considerem que la poesia és cultura i la cultura ha de fer carrer, així que al carrer amb la poesia, al carrer els poetes i les poetes, els llibres i a fer asfalt, a fer barri i tocar de peus a terra”. La competició anirà presentada per l’actriu de teatre, Sílvia Bel, i per amenitzar