5 octubre 2015

CASTELLERS DEL POBLE-SEC – DIADA A SALT, EL 4 D’OCTUBRE

Diada de la Festa del Cistell a Salt

El diumenge 5 d’octubre els Bandarres vam marxar cap a terres gironines. A les 9:30h el gruix de la colla es va citar al Parc de les Tres Xemeneies del nostre barri per trobar-nos i agafar els autocars que ens portarien cap a Salt.

Com sempre, els viatges amb autocar dels Bandarres són especialment indicats per aquells que no volen dormir ja que el silenci i la quietud brillen per la seva absència (per sort i que duri!!).

Marrecs de Salt: pd4cam, 3d8, 2d8f c, 5d7, vd5;
Castellers de Sant Cugat: 2pd4, 3d8, 5d7, 4d7a, pd5;
Castellers del Poble Sec: 2pd4, 4d7a, 5d7, 4d7, vd5;

Un cop arribades a Salt les gralleres i tabaleres poble-sequines van ajuntar-se amb els músics saltencs per tal d’iniciar una cercavila que ens portaria cap a la Plaça de Sant Jaume de Salt, lloc on es realitzaria la diada. Enfaixades, afinades i amb les baquetes a la mà, tot estava preparat per tal d’encetar la jornada castellera.

A les 12h van començar a alçar-se els castells; els Marrecs van obrir l’actuació amb un pd4 caminat, mentre que els de blau-cel i els de verdcollserola van optar per 2pd4 respectivament. Després dels pilars d’inici, les rondes individuals van començar. En primera ronda, els Marrecs de Salt van optar per un 3d8 que demostrava que per ells, aquella diada, era una diada de màxims. Els Gausacs de Sant Cugat també
van completar el 3d8; mentre que els Bandarres van descarregar un 4d7a.

En segona ronda, els saltencs van ensenyar múscul; aixecant un 2d8f, que van carregar de forma treballada i que es va acabar trencant en el moment de la descarregada; aquest fet va condicionar la diada que inicialment portaven a plaça. Seguidament, els de Sant Cugat i els del Poble-sec van optar pels castells compostos completant ambdues colles dos 5d7.

En darrera ronda, els de blau-ter van optar per un 5d7, aparcant les intencions que tenien de fer el 5d8; els verd-collserola van continuar amb els castells compostos apuntant-se un 4d7a; i els blau-cel, per la seva banda, van completar un 4d7 amb novetats.

La diada estava apunt d’acabar, era el torn dels pilars de comiat. Els Marrecs i els Bandarres van optar per realitzar un vd5 mentre que els Gausacs van completar un pd5.

La diada no podia acabar sense la rotllana que indicava que era el moment dels músics de totes les colles presents a plaça; toc de vermut, Dolors de Munt, Polca d’ous i Bandarres i Marrecs van començar a fer via cap al local d’aquests darrers. Dinar, cafès, riures i cap a buscar l’autocar que ens tornaria cap al nostre barri.

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lY-uwMvDsebP3x-Mr8Ypq8_Q8Z5