21 setembre 2015

CASTELLERS DEL POBLE-SEC . DIADA DE FESTA MAJOR DEL POBLENOU

Diada de Festa Major al Poble Nou

El diumenge 20 de setembre, els Bandarres vam tornar a la feina, tot pensant en una diada de la Mercè que volem que sigui històrica, i ens vam citar amb les companyes i companys de la Colla Jove de Barcelona i els Castellers de Caldes de Montbui.

Colla Jove de Barcelona: 5d7, 4d7a, 3d7 i vd5
Castellers de Caldes de Montbui: 3d7, 3d7a, 4d7 i pd5
Castellers del Poble Sec: 3d7, 5d7, 4d7 i vd5

A les 12:30h ens vam trobar a la Rambla del Poble Nou. Mentre veiem com passejaven i lluïen els gegants de la cercavila, els castellers ens vam anar enfaixant i preparant per encetar la diada prèvia a la Mercè. Així doncs, enfaixats, afinats i preparats, la diada va començar.

La colla amfitriona, la Colla Jove de Barcelona va començar la diada amb un castell compost, un bon 5d7 que deixava clar el bon estat de forma d’aquesta colla. Els Bandarres van optar per un 3d7 molt maco que va posar les dents llargues a tots els membres de la colla que ja pensen, i pensem, en un futur 3d8. Els Escaldats van optar també per un 3d7 en primera ronda que també demostra el creixement de la colla verd-ampolla.

En segona ronda, la Jove de Barcelona va continuar amb els castells compostos executant un bon 4d7a i els del Poble Sec s’hi van sumar amb un 5d7 molt ben executat. Per la seva banda, els Escaldats van fer un pas de gegant descarregant el 3d7a, treballat però sobretot celebrat!
En darrera ronda, totes les colles a plaça van desplegar castells bàsics de la gamma de 7: un 3d7 per part de la Jove de Barcelona, un 4d7 per part dels Bandarres (pensant en posar-li un pis més a la Mercè) i un 4d7 per part dels montbuiencs.

En ronda de pilars de comiat els amfitrions i els poblesequins van optar per realitzar dos vd5 mentre que els Escaldats van optar per un pd5. Un cop acabades totes les rondes, va ser el moment de les gralleres, grallers, tabaleres i tabalers; toc de vermut, pica-pica cortesia dels amfitrions, i a pensar en una diada de la Mercè històrica on 300 enxanetes Bandarres ens faran tocar el cel (www.300enxanetes.cat).

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lYuwOJzyyKoxgqWns2nToX_