11 novembre 2015

CASTELLERS DEL POBLE-SEC – DIADA DE GRÀCIA

Diada de Gràcia

El diumenge 8 de novembre els Bandarres vam pujar cap a la Vila de Gràcia per trobar-nos amb els nostres companys i companyes dels Castellers de la Vila de Gràcia i dels Castellers de Barcelona.

Castellers de la Vila de Gràcia: pd4cam, 3d9f, 4d9f, 7d8, pd6, 19pd4

Castellers de Barcelona: pd4cam, 9d8, 3d9f, 4d9fc, pd6, 2pd5

Castellers del Poble-sec: pd4cam, 2d7, 5d7, 3d7, vd5, pd4

Les gralleres i tabaleres dels Bandarres van marxar cap a la Vila de Gràcia a primera hora del matí. A les 8h començaven les matinades prèvies a la diada de la colla amfitriona. El matí va transcórrer avançant pels carrers de Gràcia, despertant a les castelleres, gaudint de la companyia del seguici i de les delícies que ens donaven per esmorzar. Tot estava llest per anar cap a plaça. Una mica abans de les 12h les tres colles ens vam citar a prop de la plaça de la Vila; i abans de realitzar els pilars caminats d’entrada a plaça es van realitzar diversos pilars commemoratius al carrer dels Xiquets de Valls.

Tot estava llest per començar la jornada castellera. Gralles afinades, faixes apretades, camises arremangades, pilar caminat, entrada a plaça i a fer castells. En primera ronda, els amfitrions graciencs van obrir l’actuació amb un sòlid i estable 3d9 amb folre en el qual cal destacar un folre que no es movia ni una mica. Els Castellers de Barcelona van optar per tirar el seu Gamma Extra a primera ronda, un treballat 9d8 amb una aleta amb molts castellers i castelleres damunt. Per la seva banda, els poble-sequins van tirar la 30a torre de 7 en 3 anys amb un 97% d’efectivitat; una gran xifra.

En segona ronda, els de blau-gràcia van seguir optant per la gamma de 9 amb un 4d9 amb folre; els vermells van plantar un bon 3d9f i els blau-cel un bon 5d7.

Per finalitzar, en tercera ronda, els amfitrions van optar per un castell compost de la gamma de 8 com és el 7d8, els Castellers de Barcelona van carregar el 4d9 amb folre i els bandarres van tancar l’actuació amb un 3d7 encarat a realitzar el 3d8 la setmana vinent.
Pels pilars de comiat, tant els graciencs com els del Clot van plantar dos pilars de 6; els bandarres van realitzar un vano de 5; i en una segona ronda de pilars de comiat els vermells van fer 2 pilars de 5, els bandarres un pilar de 4 i els graciencs es van acomiadar amb 19 pilars de 4. Toc de vermut i cap al pica-pica de germanor de colles. I tal i com vam acabar la diada els bandarres ja només vam poder pensar en el que ve la setmana vinent; si totes anem a assaig, si totes apretem, si totes ens hi esforcem podem fer la millor temporada
de la història de la nostra colla.

Som-hi colla!

Vídeos: https://www.youtube.com/playlist?list=PLB9B04lY-uwNaIbzsDqgtkuNMOauPIKx