20 octubre 2015

CASTELLERS DEL POBLE-SEC- DIADA DE SANT ANTONI

Diada de Sant Antoni

El diumenge 18 d’octubre els Bandarres ens vam trobar a l’Avinguda Mistral, al nostre barri veí de Sant Antoni, amb les companyes i companys de Castellers d’Esplugues i de la Colla Jove de Barcelona.

Castellers del Poble Sec: 2d7, 4d8, i3d7xs, 2pd4
Castellers d’Esplugues del Llobregat: 4d8, 3d7xs, 3pd4
Colla Jove de Barcelona: 5d7, 4d7a, pd4

A les 12h del migdia, l’Avinguda Mistral va començar a omplir-se de camises blau-cels, bordeus i blau-marí. Les colles ja havien arribat, el so de les gralles afinant ja retronava per tota la plaça; la diada estava apunt de començar. Els Bandarres sabíem que era una diada molt important per nosaltres. La voluntat expressa de portar el 4d8 a totes les diades que ens manquen de la temporada així ho confirmava. Volem consolidar-nos com a colla de 8, i què millor que fer-ho al nostre barri veí?

2 pilars de 4 per part dels Bandarres i la Jove de Barcelona i 3 pilars de 4 per part dels Cargolins donaven el tret de sortida a la jornada castellera. Els poble-sequins, amfitrions, van obrir l’actuació amb un dels seus castells insígnia: el 2d7. Un castell sòlid i amb novetats que ens emplaçava a l’emoció del carro gros que tirarien en segona ronda. Els espluguins van demostrar múscul obrint l’actuació amb un estable 4d8, que els situava com a colla de 8. Per la seva banda, la Jove de Barcelona va optar per un dels seus castells insígnia, el 5d7.

En segona ronda arribava el plat fort dels Bandarres: el 4d8. Portar-lo a plaça vol dir que és un castell que es té, que als assajos es treballa i es descarrega; a plaça només es podia descarregar també. I així va ser, treballant, tirant de força, de ganes i de ràbia es va descarregar el Carro Gros, que ens apropa a consolidar-nos com a colla de 8 pisos. Els Cargolins van tirar un 3d7 per sota treballat i consolidat; mentre que la Jove de Barcelona va optar per seguir amb els castells compostos fent un 4d7a.

La diada seguia el seu curs normal fins a l’inici de la tercera i darrera ronda. Els blau-cel van optar per reblar el clau de la jornada amb un castell difícil i imprevisible com ho és el 3d7 per sota; una construcció que en el moment de la darrera aixecada es va trencar i va fer llenya. El fet de que alguns Bandarres en sortissin lesionats i malparats va fer que l’ambulància marxés de plaça.

L’espera es va fer força llarga, tot i la música ambient proporcionada pels músics de totes les colles presents a plaça, així que les respectives tècniques van decidir fer els pilars de comiat i donar per finalitzada la diada ja que totes
les colles havien descarregat els mateixos castells.

2 pilars de 4 per part dels Bandarres, 3 pilars de 4 dels Cargolins i un pilar de 4 de la Jove donaven per finalitzada la jornada castellera. Toc de Vermut i a començar la cercavila que ens portaria fins a Can Bandarra a fer el dinar de germanor entre les colles participants. Un dinar especial ambientat en la festivitat bavaresa de l’Oktoberfest que vam reanomenar OktoberSec. La colla es mereixia fer germanor, aixecar el cap i pensar en les diades que ens queden; que de ben segur que seran històriques. Tenim els castells i els descarregarem!

Som-hi, bandarres!