24 març 2015

CASTELLERS DEL POBLE-SEC: FESTA DEL 15è ANIVERSARI I DIADA DE SANTA MADRONA

Festa del 15è Aniversari i Diada de Santa Madrona

El dissabte 21 de març ha tingut lloc la festa del 15è Aniversari dels Castellers del Poble-sec. Tot i el mal temps, el dia es va aguantar prou bé i no va arribar a ploure en cap moment. Els diferents actes es van celebrar a cavall entre el CREC, el local del costat de Can Bandarra al Carrer Blesa, i el tall de entre els carrers Nou de la Rambla i Lafont, on s’hi va instal·lar un equip de so i un escenari. La jornada va començar de parlaments i visualització de vídeos del passat i el present de la colla, seguit d’un dinar a càrrec del bar Seco.

Seguidament va actuar en Jaume Barri, el més gran especialista en animació per a infants i inevitablement per a adults. Els Tabalers del Poble-sec van acabar d’animar la festa, juntament amb els Geganters del Poble-sec. A
continuació música en directe per part del grup Triskel, i per acabar els ritmes més bandarres de la mà de Dj. Sendo.

El diumenge 22 de març s’ha celebrat la diada de Santa Madrona, a les 12h a la Plaça Santa Madrona de Poble-sec.

Castellers del Poble-sec: 2pd4, 4d7, 5d7, 4d7a, vd5, 2pd4
Castellers de la Vila de Gràcia: 2pd4, 3d8, 9d7, 2d7, 2pd5
Castellers de Castelldefels: 2pd4, id3d7, 4d6, id3d7, id2d6, 2pd4

Demostrant la bona feina feta fins ara a assaig, i trencant completament amb la mala sort que la Plaça Santa Madrona havia dut als bandarres fa anys, aquest diumenge a Poble-sec s’ha celebrat una diada d’inici de temporada
brillant per a la colla amfitriona i per als Castellers de la Vila de Gràcia, no tant per als de Castelldefels.
La diada va tenir lloc a la Plaça Santa Madrona, amb molt de públic, força Sol i una mica de fred, en honor a la patrona de Barcelona. La diada va començar puntual amb dos pilars de 4 per part de cada colla. La primera ronda va
consistir en un 4d7 lleuger de Poble-sec, un 3d8 preciós i admirat dels de la Vila de Gràcia i un intent desmuntat de 3d7 dels de Castelldefels.

La segona ronda va ser el torn dels castells compostos dels de blau-cel i blaumarí, amb el 5d7 i el 9d7 respectivament. Aquest últim va despertar grans exclamacions entre els bandarres més novells, sobretot en la canalla, que mai abans havia vist tres poms en un mateix castell i una sola enxaneta coronant-los un darrere l’altre. Els grocs van descarregar el seu únic castell de la diada, el 4d6.

En tercera ronda els bandarres van tancar rondes amb el 4d7a, una mica girat però acabant amb un fantàstic pilar de 5 saludat, els de Gràcia amb el 2d7 i els de Castelldefels van intentar de nou el 3d7, seguit per un tercer intent desmuntat, aquest cop de 2d6. En ronda de pilars de comiat, els bandarres van fer vano de 5, els de Gràcia dos pilars de 5 i Castelldefels 2 pilars de 4. Els bandarres, a més a més, van voler celebrar el casament de dos membres de la colla oferint-los dos pilars de 4 finals.

Les tres colles van gaudir del dinar ofert pels Amics de la Plaça Santa Madrona, que molt amablement cada any fan botifarrada pels castellers i pels assistents a la diada. La festa va seguir, com no podia ser d’altra manera, a Can Bandarra, tot aprofitant l’escenari amb equip de so i el carrer tallat que encara conservaven de la celebració del dia anterior.

Castellers del Poble-sec
www.castellersdelpoblesec.cat
cps@castellersdelpoblesec.cat