21 juliol 2014

CASTELLERS: DIADA D’ANIVERSARI 2014

El segon Carro Gros bandarra, descarregat a casa

Diada: 15è Aniversari dels Castellers del Poble Sec (20 de juliol)
Lloc: Carrer Blai, davant la Biblioteca Francesc Boix
Hora: 12h

Castellers del Poble Sec: 2pd4, 2d7, 4d8, 7d7, Vd5
Castellers de Barcelona: 2pd4, 5d8, 3d9f, 4d8a, ipd7, Vd5
Castellers de Lleida: 2pd4, 2d7, id3d8, id3d8, 5d7, 3d7, 2pd5

La diada del 15è Aniversari dels Castellers del Poble Sec s’hauria de definir en imatges, en les mil imatges que valdran més que totes les paraules que se’n puguin escriure. Serien imatges de moltes camises blau-cel, de nervis, de cares de concentració i d’esforç, de patiment, d’alegria, d’emoció, imatges de la satisfacció de demostrar a plaça, i al nostre barri, tota la feinada que ha fet la colla durant els 15 anys que fa que existeix.

Ja feia dies que tothom parlava que no només els bandarres anaven a celebrar una diada de límits, sinó que també els Castellers de Barcelona i els de Lleida anaven a pels seus reptes més grans. I així ha sigut; els de Barcelona han convertit el Carrer Blai en la 15a plaça de 9 de Barcelona (casualitat el número?) descarregant-hi el 3d9f. Aquest castell ha vingut just a continuació del Carro Gros bandarra, i han sigut els grans moments de celebració de la diada. Els rumors deien que els Castellers de Lleida volien portar a Blai el 2d8f, però al final s’han atrevit amb el 3d8. Després de dos intents desmuntats, han acabat amb una diada de 2d7, 5d7 i 3d7. Els de Barcelona pretenien aconseguir la millor diada de la seva història descarregant el 5d8, el 3d9f, el 4d8a i el pd7f. Malauradament, el pilar de set els ha quedat en intent, ja que l’enxaneta no ha arribat a fer l’aleta abans de la caiguda.

Els Castellers del Poble Sec han fet una diada per no oblidar mai, descarregant en segona ronda el 4d8, el segon que intentaven a la seva història, i el segon que han descarregat. Seria mentida dir que ha sigut fàcil; amb molts nervis a tronc i a pinya, el castell ha tirat amunt després de dos peus desmuntats que han fet alentir la diada, però que han dotat d’èpica el carro gros blau-cel. Per suposat, el castell ha sigut treballat, tot i que menys que el primer. Els bandarres poden lluir d’haver estrenat castellers de tronc a segons, quarts i quints, i de canalla a dosos i acotxadora.

Els castells que han acompanyat el Carro Gros a Blai han estat el 2d7, molt més bonic que el de la setmana passada al Raval, i el 7d7, el primer d’aquesta temporada. Aquest últim ha permès el rodatge i el debut de castellers de tronc en les diferents posicions.

Ahir a la tarda van participar a la Festa Catalana, conjuntament amb la Colla Jove de Barcelona, i van descarregar, a mode de diada de vigílies, el 7d6, el 4d7 i el 3d7.

Ara toquen vacances durant l’estiu per als de la camisa blau-cel, que hi tornaran a partir del 19 d’agost amb més assajos i amb moltes ganes de consolidar el 4d8 i començar a preparar nous reptes. Parlem de vacances castellers, ja que ahir va començar la Festa Major del Poble-sec, la qual organitzen en gran part els castellers del barri. Ahir es van encarregar dels concerts de Pregó a la Plaça Navas, durant tota la setmana faran actes per a infants, joves i adults a la Plaça del Sortidor, i el divendres 25 i dissabte 26 celebraran el Sec A Sac, l’acte més multitudinari de tota la setmana.