1 desembre 2017

ELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC RECLAMEN UN LOCAL PER A LA COLLA DURANT EL CONSELL DE BARRI

El Pla d’Equipaments del Poble-sec va ser un dels temes més recurrents durant el Consell de Barri del Poble-sec, celebrat dilluns al Centre Cultural Albareda. Fins ara, ja s’ha completat la fase de presentació i de diagnosi del pla, i aquesta setmana finalitza la fase en què s’han recollit les propostes d’equipaments, a través de trobades i activitats al carrer. “S’han definit sis grans àmbits d’equipaments, destinat a famílies i infants, joventut, a la gent gran, a la cultura, a l’esport, i als usos associatius o de trobada i interacció”, detallava un dels tècnics. El pròxim mes de gener es retornaran els acords assolits a partir de les propostes presentades, i al febrer es redactarà el pla definitiu.

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes La Satalia, Anna Menéndez es va mostrar en contra de “la resposta que s’ha donat en rebutjar certes propostes i validant unes altres, perquè creiem que no hi ha solidesa en moltes de les respostes ni arguments prou sòlids”. La Montse va exigir “requalificar aquells espais de la muntanya de Montjuïc destinats a equipaments, ja que el que ha d’haver-hi en aquesta zona és més arbrat, massa forestal i més ocells”. I Pol Aranda dels Castellers de Poble-sec va considerar necessari “comptar amb un local cultural obert i compartit al barri” que aculli la futura seu dels Bandarres. Altres veïns van considerar innecessari “invertir diners per fer uns equipaments que no fan falta, mentre hi ha veïns que són desnonats perquè no poden pagar el lloguer, cada setmana”.

També, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez va respondre breument a diverses de les qüestions tractades en la darrera sessió. Just després, va informar de l’elaboració del Pla Director de Montjuïc que ha de permetre trobar la fórmula per garantir la connectivitat de la muntanya amb els barris de Font de la Guatlla, la Marina i Poble-sec: “Tornem a recuperar el pla que va quedar aturat l’any 2014, per tant no partim de zero, i us avanço que al gener farem el primer consell de la muntanya de Montjuïc”, exposava Xavi Martín, tècnic del Districte. També es van presentar les actuacions que s’han efectuat en el marc de la mesura de millora de les relacions de proximitat a l’espai públic. Així, des de fa unes setmanes, en alguns espais, com a les places Navas o Ovidi Montllor, es duen a terme activitats de dinamització amb jocs per les famílies; i també s’han reforçat les obertures dels patis oberts.

Finalment, en el torn obert de paraules, des de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poble-sec, Sergi Gàzquez va entregar el recull de problemes que van fer arribar els veïns i veïnes de les Hortes de Sant Bertran durant una assemblea: “Demanem que des del govern hi hagi un retorn immediat, ja que quan el veïnat emet una queixa no rep cap resposta ni actuació i acaben marxant del barri”. Altres veïns van alertar de l’ocupació d’alguns parcs infantils del barri per persones sense sostre, “allà només hi ha indigents, bevent i fent les seves necessitats”, exposava la Laia, veïna de les Hortes. I Miquel Comas, aficionat a la meteorologia, va denunciar els actes vandàlics contra la seva estació meteorològica instal·lada a la Font del Gat, a Montjuïc: “En 14 anys no s’havia observat, i això em dificulta informar de totes les dades meteorològiques”.

Vincle vídeo: https://youtu.be/C-IAsXjudfg