6 juliol 2014

CLUB ARC MONTJUÏC, 30 ANYS

El Club Arc Montjuïc, situat al fossat del Castell de Montjuïc, compleix tres decàdes d’aquest esport al districte de Sants-Montjuïc. Jordi Falgueras, president de l’entitat esportiva, va relatar que el tir amb arc prové de l’antiguitat: primer es va fer servir per caçar, i després, l’ésser humà el va fer servir per a lluitar a la guerra, posteriorment, el tir amb arc va començar a formar part dels esports olímpics “Nosaltres bàsicament estem una mica supeditats als espais. Tenim un camp al Castell de Montjuïc, i després tenim la nostra sala pròpia”. En aquest sentit, Falgueras va aclarir que estan limitats perquè l’arc és considerat una arma a l’estat espanyol; i per tant, no es pot utilitzar l’arc en qualsevol espai. Hi ha que entrenen per competir, els que fan cursos d’aprenentatge, i també estan els que practiquen el tir amb arc de manera lúdica, que són la majoria, explicava Falgueras.

En relació al Campionat d’Espanya Absolut, Falgueras va destacar-ne que “tenim tres persones joves que comencen a apuntar maneres. Aquest darrer cap de setmana es va dur a terme el Gran Premi d’Espanya, i dos dels joves van quedar entre els 32 primers’’. Falgueras també va assegurar que els grans entrenadors de tir amb arc es troben a Madrid, i per tant, la persona que ja apunta maneres i vol competir a alt nivell, hauria de marxar cap allà. El president del Club Arc Montjuïc va insistir: “Una cosa són les hores que entrenen els arquers, i una altra cosa són les hores que haurien d’entrenar”. Aquest, també va comentar que a Montjuïc aprofiten tot el dia solar per entrenar, i que a la seva sala només entrenen a les tardes. I es que aquest club del nostre barri ja compta amb uns 300 socis, fent-lo el més gran de Catalunya.

Sobre la celebració del 30è aniversari del Club Arc Montjuïc, tenen previst fer una sèrie de campionats, una exposició de fotografies i una competició reproduint tot el que des de fa anys representa el tir amb arc. El president del club recordava que “en el darrer campionat de Catalunya, sinó recordo malament, vam tenir 10 ors. Al campionat d’Espanya d’Arc Tradicional vam tenir una medalla de bronze amb una noia que fa un any i mig va començar el curs d’iniciació’’. Per concloure, Falgueras va fer una crida a tots els santsencs: ‘’Abans teníem la sala al carrer Alcolea, i ara està al Poble Nou. Ens agradaria molt tornar a Sants, així que si hi ha algú que tingui un local bastant gran, que es posi en contacte amb nosaltres’’.