11 juliol 2014

COMENÇA EL COMPTE ENRERE DE LA FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC

Ja queden pocs dies per l’inici de la Festa Major del Poble-sec, que se celebrarà del 19 al 27 de juliol, i que tindrà el seu inici amb el pregó de Joaquim Pérez Pascual de la bodega Quimet i Quimet a la plaça Navas el dissabte 19 de juliol a les 20.45h (podeu consultar el programa d’activitats sencer clicant aquí). Per il·lustrar la festa, un any més van realitzar un concurs per dissenyar el cartell que representarà al barri aquests dies, la guanyadora va ser la tortosina Núria Matheu Gas, que a més va guanyar un premi de 750 euros. Avui hem volgut entrevistar-la i que ens expliqui els motius que la van inspirar a fer aquest cartell que enguany lliga un element representatiu del barri, com són les tres xemeneies, amb les quatre barres.

Com et sents després d’haver guanyat el concurs?

Doncs bé, molt bé. Per mi és tot un orgull que una imatge meva sigui la que representi la Festa Major del Poble-sec.

Tu ets del barri del Poble-sec?

No, jo sóc de Roquetes, al costat de Tortosa, encara que porto 14 anys vivint en diferents barris de Barcelona. Ara mateix al Poble Nou.

Llavors, com et vas assabentar del concurs?

Bé, jo ja m’havia presentat altres anys i per tant aquest cop havia rebut la convocatòria.

És el primer cop que guanyes un concurs d’aquest tipus?

No, de fet el del Poble-sec del 2011 el vaig guanyar jo. Aquell any era sobre el teatre del Paral·lel i també va resultar guanyador el meu cartell.

D’on et ve aquesta inspiració?

Doncs bé, el concurs de cartells sempre té un tema secundari diguem, en aquest cas era el Tricentenari i per tant el vaig intentar lligar-ho amb el tema de la Festa Major buscant una imatge que sigues representativa del Tricentenari.

Què és el que has representat al cartell?

Les tres xemeneies del Poble-sec amb uns colors grocs i aquestes xemeneies en vermell. Així vaig aconseguir fer un símbol que representés a Catalunya com serien les quatre barres, a la vegada d’un símbol que representés el nostre barri.

Com necessitava quatre barres i les xemeneies eren tres, vaig decidir agafar la data de la Festa Major i dissenyar-la com la quarta barra.

Per què creus que ha sigut el cartell guanyador?

Suposo que una mica per això, perquè representa els dos motius de la convocatòria d’aquest any i també pels colors cridaners.

Quant de temps has estat treballant el cartell?

Bé, és una fotografia que vaig fer jo, i a l’hora de l’edició a l’ordinador doncs un parell de dies.

I a la fotografia que ens comentes que és el que podem veure?

Les tres xemeneies. La fotografia en realitat era vertical, encara que quan el vaig editar el vaig posar en diagonal per fer-ho com més dinàmic.

Quins colors has utilitzat?

Simplement la bandera catalana: el fons és groc i les xemeneies i la data en vermell.

Et dediques professionalment a l’il·lustració?

Més o menys, sóc llicenciada en belles arts. A més, m’he dedicat molts anys a la docència en secundària, batxillerat i amb adults. També he intentat treballar en el món gràfic amb una pàgina web, en la creació d’imatges corporatives i ara començo un altre projecte de disseny gràfic. Així que més o menys la resposta es sí.

Per tant, quant de temps et portes dedicant en aquest món?

Des de que vaig acabar els estudis, per tant posem des dels 18 anys.

Quines han sigut les actituds dels teus companys després de veure’t guanyadora del concurs?

Tothom em va dir que li agradava molt. És una imatge que em fa sentir orgullosa.

Tens pensat presentar-te a altres concursos com el del Poble-sec?

Si, perquè també per a mi és bastant motivador. Treballar sobre temes festius és molt grat per a mi. M’agrada molt presentar-me a aquests tipus de concursos.

Podràs assistir a la Festa Major del Poble-sec?

Espero que sí, encara que no és segur pels motius de feina, del projecte nou que us deia. A més, estic a Tortosa, però procuraré estar-hi, clar que sí.