21 juliol 2014

COMENÇA LA FESTA MAJOR DEL POBLE-SEC

El barri del Poble-sec comença aquest dissabte 19 de juliol la seva festa major amb un bon munt d’activitats per a petits i grans, unes festes que s’allargaran fins al diumenge 27 de juliol. Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec avança que l’inici de la festa, d’aquest dissabte, començarà amb el típic pregó a la plaça de les Navas a càrrec de Joaquim Pérez Pascual de la bodega Quimet & Quimet “bar típic del carrer del Poeta Cabanyes”. Guzmán també comenta que com es porta fent des de sempre, el pregoner portarà grups de música al seu darrere com el grup vocal Ol’green, finalista del programa televisiu Oh Happy Day; Bonobos, una patxanga afectuosa o Los Toros, els reis del surf-canyí.

Pel que fa a les activitats que es faran durant tota la setmana, el president de la coordinadora comenta que “hi ha de tota mena, des de trobades castelleres, havaneres, jocs infantils, sopars de germanor, rutes històriques fins a concerts a dojo”. En aquest sentit, Guzmán també explica que els espais on es faran són majoritariament “les zones del barri com la Plaça Navas, la Plaça Santa Madrona i a alguns carrers com el carrer Horta, entre d’altres. Bàsicament seran les zones més cèntriques del Poble-sec.”. Guzmán espera que l’afluència de públic sigui la mateixa que cada any, “és una festa major reconeguda on cada entitat fa lo millor que pot per demostrar als seus veïns i als que puguin venir del que són capaços de fer”

Guzmán assegura que “esperem que enguany vingui més gent, sobretot a la festa més reconeguda que és el Sec a Sac”, una de les activitats pels més joves que organitzen els Castellers del Poble-sec. Aquesta es farà al parc de les Tres Xemeneies, durant el divendres i dissabte del segon cap de setmana de festa major. Hi hauran concerts de grups coneguts com Bossanaya, Muyaro Rif o Búhos.

El president de la coordinadora també ens avança que enguany hi haurà una entitat que recuperarà la baixada amb carretons “fets a casa on els nens baixaran pels pendents dels carrers dels Poble-sec”. Concretament l’assemblea de barri del carrer Hortes serà l’entitat encarregada d’innovar en la programació respecte l’any passat.

Per acabar cada entitat fa les seves pròpies activitats, però, segons Guzmán, fa molts anys que l’últim diumenge de festa major es fan les típiques havaneres de Santa Madrona, on hi venen fins a 700 persones. Enguany hi actuarà el grup Mar i Vent, “és l’acte que porta 22 anys de tradició i és l’últim acte de festa ”