27 gener 2011

COMENCEN ELS DEBATS DEL 2n CONGRÉS ALS DISTRICTES

Entre els mesos de gener i març les associacions i els moviments socials de la ciutat de Barcelona estan organitzant trobades de debat per definir estratègies concretes de millora del sector associatiu en el marc del 2n Congrés d?Associacions de Barcelona.

L’actual situació de crisi econòmica ha posat de relleu el paper clau que les entitats sense ànim de lucre i els moviments socials tenen com a agents socials. Coincidint amb l’Any Europeu del Voluntariat, les associacions de Barcelona han sincronitzat les seves agendes per trobar-se i definir les línies estratègiques que han de seguir per continuar avançant cap a una cultura pròpia i de l’excel·lència.

Les properes sessions de debat tindran lloc al districte d’Horta-Guinardó (29 de gener, 10:00h, Centre Cívic Matas i Ramis. C/ Feliu Codina, 12), al de Sant Andreu (31 de gener, 19:00h, Trinijove. C/Tucman 21) i a Les Corts (4 de febrer, 19:00h Centre Cívic Can Deu. Plaça de la Concòrdia, 13). La informació sobre els debats de la resta de districtes està publicada a la pàgina web del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona, www.congresassociacionsbcn.cat.

Els debats que ara comencen als districtes giraran entorn de tres temes principals: el reconeixement associatiu, les vies de finançament i l’ús de l?espai públic i la gestió d’equipaments per part de les entitats.

Al marge d’elaborar propostes de millora del sector, aquests encontres han de permetre també detectar les necessitats de cada territori, així com intercanviar experiències associatives.
Els debats són oberts a les associacions i moviments socials dels diferents districtes de la ciutat. Per participar-hi és necessari inscriure’s a través de la pàgina web del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona.

Les conclusions d’aquestes trobades es portaran a votació el dia 30 d’abril en l’acte de cloenda del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona. Les mesures consensuades finalment configuraran les bases per a l’elaboració del Pla de Suport a l’Associacionisme de Barcelona, a aplicar durant el període 2011-2015 pel govern municipal entrant.

També és possible participar en els debats del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona de forma virtual a través de la seva pàgina web, on es podrà trobar informació ampliada sobre tot el procés congressual. L’evolució del 2n Congrés podrà seguir-se també per mitjà de les xarxes socials Facebook i Twitter.