20 juny 2017

DEBAT CIUTADÀ SOBRE ELS EQUIPAMENTS DEL POBLE-SEC

El Districte de Sants-Montjuïc i les entitats del Poble-sec engeguem un procés participatiu per definir amb la ciutadania el Pla d’Equipaments del barri. L’objectiu és donar a conèixer la disponibilitat i les necessitats d’equipaments al Poble-sec, recollir les propostes del veïnat i definir un Pla d’Equipaments tan consesuat com sigui possible.

La necessitat de més equipaments al barri i per al barri és una demanda que el veïnat, les entitats i els col·lectius del Poble-sec han expressat en més d’una ocasió. Aquesta inquietud de la ciutadania ha quedat palesa en diversos espais de participació (com el Consell de Barri o el procés de participació vinculat al Pla d’Actuació del Districte) i en iniciatives ciutadanes com la Comissió per a la Recuperació de la Casa de la Premsa. Com a punt de partida, el Districte de Sants-Montjuïc ha realitzat un estudi dels equipaments i les necessitats que hi ha al barri. També s’han fet estudis tècnics de l’estat de l’edifici de la Casa de la Premsa i de les alternatives per ubicar un equipament esportiu en un solar de la Satalia.

Ara l’Ajuntament vol contemplar totes les propostes de la ciutadania per elaborar un pla per als propers deu anys, fruit d’un debat col·lectiu que permeti crear, millorar i ampliar els equipaments del Poble-sec. Per a això s’ha posat en marxa aquest procés participatiu, que es tancarà al novembre d’aquest any. El 7 de juny se’n va constituir el grup motor, integrat per entitats i col·lectius del barri, i EL PROPER 20 DE JUNY tindrà lloc la primera sessió de participació oberta a tota la ciutadania, per elaborar conjuntament la diagnosi dels equipaments que el barri necessita.

Coincidint amb la Festa Major del Poble-sec, es farà una activitat al carrer per continuar recollint aportacions sobre les necessitats actuals d’equipaments de la zona. Al setembre, a partir de les mancances i les necessitats detectades, s’obrirà un debat ciutadà per definir propostes i usos dels diversos equipaments disponibles. Les necessitats i propostes de la ciutadania es podran plantejar tant en les sessions presencials com digitalment a través de la plataforma en línia Decidim.Barcelona.