Agenda

26 març 2019 - 12 maig 2019

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ: ESTIRA EL FIL DEL TAPÍS

Descobreix per primera vegada el gran Tapís de la Fundació per darrere

Descobreix per primera vegada el gran Tapís de la Fundació per darrere
El Tapís de la Fundació va ser creat per Joan Miró amb la col·laboració de l’artista tèxtil Josep Royo i ha estat exposat a la mateixa localització des que es va instal·lar el 1979. Durant aquest temps l’equip de Restauració de la Fundació ha treballat de manera continuada en la conservació frontal de l’obra. Ara, després de quaranta anys, cal actuar en el dors i per això s’inicia una fase excepcional de treballs de conservació d’aquesta obra de grans dimensions.

Les tasques de conservació del tapís es duen a terme a la mateixa sala on està exposat, amb l’obra separada de la paret. Un cop acabat aquest procés, a partir del 26 de març el visitant podrà observar-ne per primera vegada el dors i circular al seu voltant com si es tractés d’un objecte escultòric, així es complirà un dels desitjos de Joan Miró per a la contemplació de la dimensió matèrica d’aquesta obra. És una oportunitat única tant per als visitants com per a l’equip de Restauració, que tindrà ocasió d’estudiar en profunditat els materials i el procés de creació.

El Tapís de la Fundació va ser concebut per Miró com un gran fresc. La part frontal, creada amb jute, cotó i llanes de colors vius, té un caràcter icònic i una depuració formal pròpia de l’estil inconfusible de l’artista. La part posterior, invisible fins ara per a l’espectador, mostra la força i la vitalitat del procés de treball en equip de Miró i el tapisser tarragoní Josep Royo.

Lloc: Fundació Joan Miró - Parc de Montjuïc - Barcelona

Organitzador: Fundació Joan Miró