Agenda

8 juliol 2020

NOVES MANERES D’OBSERVAR LA TERRA – CONFERÈNCIA EN LÍNIA DE L’ICGC

Conferència en línia
“Noves maneres d’observar la Terra”

Dimecres, 8 de juliol de 2020, a les 18h.

Des de l’ICGC, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, us volem convidar a la conferència en línia que es realitzarà en el marc de l’exposició “Mapes, país, futur: centenari de l’exposició cartogràfica catalana (1919) ” (30 de gener – 13 de setembre de 2020), organitzada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), i que torna a estar oberta al Museu d’Història de Catalunya fins al 13 de setembre. Podeu veure’n una mostra aquí .

Els sistemes d’observació de la Terra ofereixen una visió sinòptica i privilegiada del territori. Aquest avantatge que una plataforma a una certa alçada ens pot oferir ha estat explotada des de plataformes aèries, des de fa més d’un segle. Relativament recent, però, és la utilització de forma operacional dels sistemes satèl·lit. Avui en dia les imatges de la Terra des de l’espai representen una equació d’ús i aplicabilitat que permeten una millor aproximació a la gestió dels recursos, els impactes, les afectacions i els canvis que es produeixen al territori. En aquesta taula rodona us proposem un viatge a través de les utilitats, els nous satèl·lits i els instruments de mesura, com a actius clau en un millor coneixement del territori i com a valor afegit en les eines de decisió i polítiques que permetin un desenvolupament més sostenible.

Hi participen:

Moderador: Jordi Corbera, cap de l’Àrea del Centre de Suport al Programa Català d’Observació de la Terra -CS PCOT- (ICGC)
Ponents:
Observació de la Terra: nous sensors per a nous reptes, Roger Jové (BALAMIS)
De les ciutats intel·ligents a les ciutats sostenibles, Anna Tardà (ICGC)
Satèl·lits a mida, una revolució tecnològica al servei dels reptes territorials, Jordi Castellví (OPENCOSMOS)

Els que vulgueu assistir-hi, hi sou convidats.

Podeu ampliar la informació aquí.

Per accedir-hi seguiu el vincle del web adjunt

Lloc: Conferència en línia - -

Horari: 18h

Organitzador: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya