GENT DE FESTA

 

Exposició fotogràfica de producció del Museu Etnològic. Mostra fotografies en blanc i negre de tota Catalunya, de de l’Arxiu Fotogràfic del MEB.

Catalunya, una nació mil.lenària, té un ric calendari tradicional de festes. A Catalunya perviuen antics ritus i costums, tradicions seculars que tenen orígens diversos. Danses circulars com la sardana, de remot orígen mediterrani, o danses d’orígen magribí com la jota. Elements espectaculars con els gegants, els capgrossos o els cavallets, representacions mítiques d’esdeveniments de la història del poble català. Tradicions marineres en què els sentiments es confonen amb l’esplendor de la natura salvatge de la mar. Cultes ancestrals en els quals es ret tribut a l’aigua i al foc com a fonts de béns col.lectius. Música, dansa, imaginació, joc, solidaritat, convivència i un no parar d’elements que ens fa entendre millor l’ànima i el sentiment de la gent d’un poble antic que estima les seves tradicions i les comparteix amb el món d’avui.

Catalunya és un país de festes en les quals la gent participa intensament. La festa fa més flexibles les relacions socials. La festa aplega gent de totes condicions, classes i edats. Les festes estenen les relacions humanes més enllà de la família i del propi grup social. La festa és joc, és música i és dansa. La festa transforma l’espai i el temps.

 

Lloc: Centre Cultural Albareda – Albareda, 22-24 – Barcelona
Horari: De 9,30 a 13,30h i de 16 a 22h. Dissabtes, de 16 a 22h.
Organitza: CC Albareda

Deixa un comentari