3 març 2014

DIJOUS GRAS INICIA EL CARNAVAL DE SANTS-MONTJUÏC

El rei Carnestoltes ha arribat aquesta tarda als barris de Sants-Montjuïc per inaugurar les festes de carnaval. A les Cotxeres de Sants, un professor fictici ha donat la benvinguda en castellà als assistents a les Cotxeres de Sants –“a las Cocheras de Santos”, com deia ell. El personatge que feia de conductor de l’acte ha donat pas també al rei Pocawertgonya I, “un ministre d’educació convertit en rei del Carnaval”. Per començar l’acte han fet un pas endarrere i han simulat l’inici de la nova escola catalana segons la LOMCE, la nova llei d’educació, amb traduccions simultànies en català i castellà perquè tothom entengui.

Al llarg del discurs inaugural s’han fet diverses referències iròniques a la qüestió de l’educació i la presència del català i el castellà a les escoles. L’espectacle ha implicat també la participació del públic i s’ha acompanyat d’espectacles de música, dansa, batucada i un berenar amb pa i xocolata.

Una hora més tard, a les 7, el rei Carnestoltes també ha arribat a la plaça del Sortidor del barri del Poble-sec on després d’un discurs on tampoc ha faltat la ironia pròpia d’aquestes dates ha convidat a tots els assistents a botifarra d’ou i truita. “Comencem amb el discurs del rei més poca solta, ja sabem que Sants s’ha quedat el més poca wertgonya”, comentava Héctor Iburo, membre de l’organització de la benvinguda del Carnestoltes.

Als barris de la Marina el rei Carnestoltes ha estat més puntual i a les 5 ja arribava als jardins de Can Farrero. Allà, hi ha organitzat una festa amb tallers de maquillatge, discomòbil i xocolatada, a més, evidentment del pregó del Carnestoltes.