22 abril 2008

EL CARRETÓ DEL POBLE-SEC JA ESTÀ EN MARXA

Ja s’ha posat en funcionament el projecte El Carretó del Poble Sec. Es tracta d’una cooperativa de consum agroecològic que s’inclou en les activitats de l?Ateneu Rebel, que s’obrirà aviat al barri. L’Esther Vivas, una de les impulsores de la cooperativa explica que es tracta d’un espai on “es troben diversos veïns del barri que aposten per un altre model de consum”. L’Esther insisteix però que no es tracta només de què consumim sinó de com ho fem: “Segurament comprem més del que necessitem, de manera compulsiva i sense reciclar ni reutilitzar”.
“El model de consum actual és totalment insostenible i irracional, si tothom consumís el que es consumeix a Catalunya necessitaríem tres planetes terra”, explica Vivas. Els productes que es venen a la cooperativa El Carretó els subministra un pagès de Balaguer que els produeix de manera ecològica. Però a més de vendre productes ecològics Vivas explica que tenen la intenció d’organitzar xerrades i actes de sensibilització “per explicar als veïns com podem portar a terme un model de consum més responsable i més sostenible”
“Es pot col·laborar associant-se i participant en les assemblees, en l’organització i en la gestió, consumint, participant en les activitats de sensibilització, etc.”, comenta. La cooperativa El Carretó està oberta al públic tots els dimecres de 19.30 a 20.30.

Font: www.el3.org