21 maig 2015

EL CASTELLOSCOPIA ARRIBA A LES ESCOLES

El Castelloscopi arriba a les escoles

O més ben dit, les escoles arriben al Castelloscopi. I és que els primers tallers pedagògics del Castelloscopi començaran dilluns vinent, dia 25, a Can Bandarra, seu dels Castellers del Poble-sec. Més de dos-cents infants de 5è i 6è de primària de les escoles Jacint Verdaguer, Anna Ravell i Sant Pere Claver s’hi desplaçaran per gaudir d’aquesta instal·lació audiovisual pedagògica única.

Ja des del principi del projecte, una sociòloga i una psicopedagoga de la pròpia colla castellera del Poble-sec van veure que el Castelloscopi tenia un gran potencial pedagògic. Per les pròpies imatges i valors del fet casteller, però també per la característiques audiovisuals i tecnològiques del projecte, molt atraients per a la canalla nascuda al segle XXI. Així doncs, van crear la comissió pedagògica, van participar en l’edició audiovisual incorporant les fitxes personals dels protagonistes, i van dissenyar un primer taller que n’aprofitava tot el potencial.

El taller que es proposa a les escoles pretén treballar l’assoliment de les competències personals, socials i emocionals de l’alumnat, centrant-nos en la importància del treball en equip per a la consecució d’objectius comuns i la presa de decisions. Per potenciar en els infants les competències anteriors, transitarem al voltant de la instal·lació audiovisual que ens convidarà a apreciar el món casteller com a font rica de patrimoni cultural i d’inclusió social.

Serà un taller d’una hora i mitja de durada, durant el qual s’aprofitarà també per ensenyar a la canalla el local social i d’assaig dels Castellers del Poble-sec, el marc idoni pels tallers del Castelloscopi.