28 gener 2015

EL CONVENI SIGNAT ENTRE ST PERE CLAVER I LA COORDINADORA D’ENTITATS

Sant Pere Claver i la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec signen un conveni per augmentar el servei socioeducatiu als infants del barri

La Fundació Sant Pere Claver ha signat un conveni amb la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec per tal d’augmentar el doble el nombre de places de l’Espai Infància, un projecte socioeducatiu destinat als infants de 7 a 12 anys que necessiten reforç escolar i inclusió comunitària. Concretament, aquest espai de convivència socioeducatiu potencia el reforç escolar i treballar hàbits socioeducatius i alimentaris. “Aquest acord permetrà ampliar i millorar la quantitat i qualitat que s’ofereix a l’espai infància per atendre els infants més vulnerables del Poble-sec”, afirma Carles Descalzi, gerent de la Fundació Sant Pere Claver. Aquesta fundació contribueix en el desenvolupament d’aquest projecte adreçat a la infància en risc amb “una aportació econòmica i una dotació de servei que permetrà doblar el nombre d’infants beneficiats, fent augmentar l’aforament de 40 a 78 les places que fins ara ofertava”, assegura Descalzi.

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, la federació que conforma la gran majoria de les entitats i associacions del barri del Poble-sec, ofereix serveis i impulsa diverses activitats per ajudar a millorar la qualitat de vida del conjunt dels veïns. En aquest sentit, Josep Guzmán, president de la Coordinadora valora aquest conveni molt positivament ja que “tot el que sigui tenir suport a nivell institucional pels temes socials de la coordinadora és molt positiu”. A més, Guzmán assegura que és “la primera vegada que ampliem la quantitat i el suport entre les dues entitats”. Des de l’any 2001 la Coordinadora compta amb aquest servei però degut a la falta de recursos econòmics aquest espai no ha pogut créixer fins ara que la fundació “ha volgut treballar aquest tema ampliant el que ja hi és”, recorda.

Els infants beneficiaris d’aquest servei són derivats d’escoles públiques i concertades del barri del Poble-sec, tot i que també poden venir de Serveis Socials, EAPs i de Centres de Salut Mental Infanto-Juvenil (CSMIJs). Aquest servei compta amb la coordinació d’agents socioeducatius professionals en el sector que intervenen en l’àmbit de la infància.