3 març 2014

ENTREVISTA A CRISTIAN ROMANCE, NOU CAP DE COLLA DELS CASTELLERS DEL POBLE-SEC

Als Castellers del Poble Sec celebren eleccions a la presidència i a la tècnica cada any. Si l’any passat van apostar pel format de dos caps de colla enguany tornen al format tradicional i Crisitan Romance, conegut per tots com Kiki, assumeix el càrrec. El president, José Lociga, en canvi, repeteix en el càrrec. Tot i el canvi de model i de persona Cristian Romance assegura que és una tècnica continuïsta, amb moltes persones de l’equip que repeteixen i amb l’objectiu de repetir, el més aviat possible, el 4 de 8.

Quina és la teva trajectòria a la colla?
Porto tres anys a la tècnica dels Castellers del Poble-sec. Vaig començar a pinyes, després vaig passar a cap de troncs, vaig estar un any en període de descans i després vaig tornar a entrar com a equip de troncs compartint amb l’Ester. Després vaig tornar a sortir una altra vegada i ara he tornat a entrar una altra vegada amb força i amb les piles carregades per assumir el nou càrrec de cap de colla.

Quines perspectives de futur teniu?
La idea de la tècnica i de la colla en general és mantenir el nivell de l’any passat: els castells bàsics de 7, 7 i mig, gamma de 7 alta –torre, 5 de 7 i 7 de 7 –i després intentar assolir com a mínim una vegada el 4 de 8, que va ser el repte de l’any passat i el mateix d’aquest any.

Per tant és un projecte continuista?
Si, és una tècnica continuista, els dos caps de colla de l’any passat continuen estant a la tècnica: el Benet passa a ser subcap de colla i el Gerard cap de troncs. L’objectiu de tota la tècnica és mantenir l’objectiu del 4 de 8.

Una altra novetat és el canvi de local, com pot afectar als assajos?
El nou local ens permetrà unir el fet social amb el fet casteller de la colla. Això ens permetrà, d’ara en endavant tenir més gent a l’assaig, poder fer més proves i millors i tenir una xarxa, que fins ara no la teníem, cosa que als pilars i les torres les podem assajar amb més garantia. I a part d’això, mantenir la unitat social de la colla que és el que caracteritza als Castellers del Poble Sec.

L’any passat vau aconseguir una fita històrica, el 4 de 8.
Si, és el primer 4 de 8 descarregat. Som de les poques colles que han pogut descarregar en primera vegada el 4 de 8. I si, era l’objectiu principal de l’any passat, una fita superhistòrica i estic molt content tant en l’àmbit personal com el casteller d’aquesta fita. Aquest any volem repetir-ho.

Des que vas entrar a la colla, com has vist l’evolució dels Castellers del Poble-sec?

Jo vaig entrar que estàvem fent castells de 6 amb solvència però algunes vegades patíem bastant. Al cap d’un any d’entrar jo, es va formar una nova tècnica que va fer un projecte per 4 o 5 anys molt ben executats i vam poder passar als castells de 7, després de 7 i mig i al final de gama de 7 alta i 8.