29 abril 2009

EXPOSICIÓ: BARRIS CREATIUS

Una exposició a plaça Universitat mostra les iniciatives dels centres cívics.
Activitats sobre meteorologia, energies sostenibles, cultures de tot el món, música, teatre, creativitat audiovisual, joguines, malalties i suport als familiars, esports, humor, solidaritat, història, dansa, cinema, titelles, noves tecnologies… El ventall d’activitats que veureu a la mostra Barris Creatius: Energia Barcelona és molt ampli.

Està ubicada en un mòdul situat enmig de la plaça Universitat i la pot visitar tothom que ho vulgui fins el 17 de maig.

La mostra fa una selecció de les iniciatives dels 51 centres cívics de la ciutat, incidint especialment en aquelles que fomenten la convivència i la creativitat.

“La idea neix d’aquesta nova etapa de la ciutat, en la qual els 73 barris prenen el protagonisme i els centres cívics són la veu d’aquests barris. Cal donar reconeixement a aquests centres cívics i casals de barri, com a font creativa necessària que són”, ha dit el primer tinent d’alcalde, Carles Martí, que ha recordat que hi ha molts pocs barris, un 10%, que no tinguin centres cívics.

A més, en aquest mandat hi ha la previsió de crear 5 nous centres cívics i remodelar-ne nou més.

Més d’un miler d’activitats mensuals

Els 51 centres generen 1.200 activitats mensuals, amb una assistència mitjana de 50.000 ciutadans al mes.

Els barcelonins valoren amb un 8 sobre 10 les activitats d’aquests equipaments.

El Centre Cívic El Sortidor esta present amb tres propostes que representan l’ampli ventall d’activitats que els diferents grups realitzen al Sortidor.

Horari: De 11,00 a 21,00 hores
Plaça Universitat