12 desembre 2018

LA FESTA DEL VOLUNTARIAT DEL POBLE-SEC DÓNA VISIBILITAT A LES PERSONES QUE DESTINEN EL SEU TEMPS TEMPS AL BARRI

El treball del voluntariat és fonamental pels nostres barris. Sempre hi ha hagut persones disposades a ajudar als veïns i als nouvinguts que ho necessiten; les organitzacions de voluntaris han esdevingut uns dels eixos que ajuden a mantenir el teixit social de la nostra ciutat i a fer-lo acollidor per a tothom. Al Poble-sec en són molt conscients d’aquesta importància i recentment la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i la Federació Catalana del Voluntariat Social van signar un conveni de col·laboració, que “té per objectiu, entre d’altres, identificar iniciatives o projectes específics que contribueixin a potenciar el voluntariat al Poble-sec.”

Com a reconeixement a la feina incansable dels voluntaris i voluntàries es va crear el Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra cada 5 de Desembre. Aquest any, aprofitant aquesta data tan important, al Poble-sec van decidir donar visibilitat a les persones que fan possible el funcionament de tantes entitats i associacions, amb una festa del voluntariat, que es va celebrar el dimarts 4 de Desembre al centre cívic El Sortidor.

La festa, organitzada per la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, va congregar unes seixanta persones i va constar, en primer lloc, d’una calorosa benvinguda d’Antoni Reig, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que va parlar de la importància que tenen els voluntaris per les associacions i entitats del barri, i de per què van decidir celebrar aquesta festa: “per mostrar el nostre orgull de ser d’un barri que ens estimem per ser solidari amb els que més ho necessiten.”

Per altra banda, en Ramon Nicolau, secretari general de la Federació Catalana de Voluntariat Social, va parlar de la tasca que fa la federació. “Últimament ens estem adonant que la gent agrupada fa millor la feina, i no només la gent agrupada a partir d’una sola associació, sinó agrupada en federacions d’associacions.”

Seguidament va començar la part més lúdica, amb un taller de risoteràpia amb la Inés Simarro, on es van fer tota mena d’exercicis, i tothom, segons apuntava “va riure d’allò més”. Ja per acabar, cal afegir que tots els presents en van ser obsequiats amb una samarreta commemorativa, dues afortunades van guanyar entrades per veure el Barça al Camp Nou, es va fer una foto de grup i va haver-hi un berenar de celebració.