1 novembre 2007

HA MORT PACO CANDEL

Font: El Periodico
DESPRÉS D’UNA LLARGA MALALTIA
L’escriptor i periodista Francesc Candel mor als 82 anys a Barcelona

L’escriptor i periodista Francesc Candel, autor de més de 50 llibres i veu dels més necessitats i dels immigrants en les dècades dels 40 i els 50, ha mort avui als 82 anys en un centre sanitari de Barcelona.

Fonts pròximes al periodista han confirmat la mort de l’escriptor, que les últimes setmanes havia estat ingressat en centres de L’Aliança afectat d’una llarga malaltia.

Nascut el 1925 a Casas Altas, al País Valencià, Francesc Candel es va traslladar de molt petit a Barcelona amb la seva família. A l’arribar a la capital catalana els Candel van viure a les barraques de Montjuïc, fet que va marcar tota la seva trajectòria vital i professional.

Incursió en l’activitat política

Candel ha actuat com a portaveu dels primers immigrants que van arribar a Catalunya i en la seva obra s’ha fet ressò dels seus problemes en llibres com Donde la ciudad cambia su nombre (1957), Els altres catalans (1964) o Parlem-ne (1967).

El 1977 va ser elegit senador de Barcelona dins de la coalició Entesa dels Catalans, i fruit d’aquesta experiència va publicar Un charnego en el senado (1979).

Candel, que va rebre la medalla d’or de la Generalitat, ha col·laborat també en diferents mitjans impresos com Tele-exprés, Serra d’Or i el diari Avui.