16 desembre 2014

JAVIER VELASCO I L’ESCOLA PERÚ, GUARDONATS ALS XXIII PREMIS SANTS-MONTJUÏC

L’escola Perú i Javier Velasco van rebre els premis Sants-Montjuïc, aquest passat divendres en un acte que va celebrar-se a la sala de plens de la seu del Districte de Sants-Montjuïc. Es tracta d’uns premis anuals que volen ser un reconeixement a la gran tasca que realitzen entitats i persones en benefici dels nostres barris. El portaveu del jurat, Enric Jara, va ser l’encarregat de llegir l’acta de la reunió celebrada el passat 3 de desembre on es van consensuar els guardonats per part dels membres del jurat i del consell ciutadà.

El veí del barri i geganter del Poble-sec, Javier Velasco Quirós, nascut l’any 1946 i gran activista en diferents àmbits de la cultura popular del barri va rebre el guardó al reconeixement individual. Entre els anys setanta i vuitanta, Velasco va implicar-se en totes aquelles activitats que feien les associacions de pares i mares de diferents escoles. A més, durant els vuitanta, va entrar a la junta directiva de l’Associació de Veïns i Comerciants del Carrer Poeta Cabanyes, i més tard a l’Associació de Comerciants del Poble-sec. Des del 2008, forma part de la junta directiva de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, des d’on s’encarrega de preparar la Festa Major del Poble-sec. Velasco va expressar tot el que representa el barri del Poble-sec per ell: “Col·laboro al dia a dia del barri per aconseguir que tots els veïns i veïnes se sentin com a casa” i “hem de continuar treballant plegats, entitats, tècnics, particulars, administració… per tal que tots els veïns i veïnes de Barcelona se sentin orgullosos de viure en una ciutat on el primer siguin les persones”.

En la categoria de reconeixement col·lectiu, el Premi Sants-Montjuïc va ser per l’Escola Perú del carrer Sagunt. Aquest centre públic, d’educació infantil i primària va ser guardonat pel seu servei al barri de Sants, aquesta escola destaca per haver participar en totes les festes, esdeveniments i actes que se celebren durant l’any al barri. A més, l’escola Perú ha impulsat la solidaritat entre els pobles, races i cultures, per tal de fomentar entre els alumnes la creativitat. La directora del centre, Nanda Botines, va encarregar-se de recollir el premi, que va voler dedicar “per tots els nens i nenes que han passat per l’escola, el professorat, pares i mares que recolzen i confien en la tasca i totes aquelles entitats públiques i privades que col·laboren amb l’escola”. També va agrair al Districte el suport que els ha donat en els últims mesos “en les obres de millora i construcció de la cuina que tot just s’ha acabat i que ens permetrà viure millor fins el nostre trasllat a Can Batlló”.

Per la seva banda, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, va felicitar als premiats i també va centrar-se en el que signifiquen aquests guardons: “En el fons el que representen avui és allò que defineix els nostres barris, les ganes de fer bé les coses, de ser solidari, de ser cooperatius i d’estar sempre a tot arreu”. Joaquim Mestres, president del Districte, va recalcar que “en el premi individual es reconeix una gran implicació comunitària i, en el col·lectiu, una gran trajectòria d’una institució que ha treballat en l’àmbit de l’educació, i que enguany ha treballat la multiculturalitat des dels valors i el compromís cívic”. Finalment, l’Orfeó Atlàntida va oferir un concert per tots els assistents que també van poder gaudir d’un piscolabis.