26 novembre 2018

LA BIBLIOMUSICINETECA. ACTIVITATS PRÒXIMES

Activitats mes de Novembre del 2018

FESTIVIDAD DE MUERTITOS
Visita comentada al Tradicional Altar de Muertitos (fiesta declarada Patrimonio Cultural e Inmaterial de la Humanidad), este año dedicado a las periodistas asesinadas, Justicia para María del Sol Cruz Jarquín, la más joven, con una muestra de sus últimas fotografías tituladas Ojos de Sol. Jueves 1, desde las 18.00 h, además inauguración de la exposición México en papel, del artista Luis Rodrigo Anaya (19.00 h) y la actuación d ela cantautora La Malinche i el tenor Gerardo Witsuba (20.00 h). Viernes 2, a las 17.00 h, Taller infantil Pinta tu calaverita, con la artista Kel Kamoeze i a las 19.00 h, Recital de poesía, Els morts surten de les tombes per opinar dels “seus” epitafis, con Pep i Flor i Teresa Saladrigas (Club de la Poesía). Sábado 3, a las 16.00 h, salida del Pasacalles de Catrina´s y Catrino´s, desde la BiblioMusiCineteca, siguiendo por el Paral.lel, hasta la Asociación México Catalunya-Mex-Cat, Mir i Geribert, 8 (detrás de la plaza de España). Lunes 5, desde las 18.00 horas. A las 19.00 h, pase de la película Las armas, ver apartado Cine.

CINEMA
Tots els dilluns a les 19.00 hores.
Dia 5. Cine Mexicano. Las armas del alba. Estreno en España. La revuelta popular en Chihuahua contra los caciques madereros. Dado el interés del film, nueva proyección, presentado por el periodista Luis Morales en diálogo directo con el director
Dia 12. Homenatge a Charles Aznavour. Tirad sobre el pianista (1960), dirigida per François Truffaut. Documentals a l´entorn d´Aznavour, compositor, cantant i actor.
Dia 19. Rodat a Barcelona. La bomba del Liceu (2009). Reflexió sobre els tràgics fets que van sacsejar Barcelona i varen culminar amb l´atemptat del Liceu el 1893.
Dia 26. Cicle Teatre i Cinema. Maribel y la extraña familia, de Miguel Mihura. Amb Silvia Pinal i Adolfo Marsillach. 71 aniversari de la seva publicació..

LLIBRES
Dissabte 3, a les 19.00 horas. Presentació d´El diario de Marc, d´ Edjanga Jones Ndjoli, de la editorial Autografia.
Dimarts 6, a les 19.00 h. Presentació dels llibres : Tratado de argumentación política y ¿Lenguaje claro, ciudadano o juridico?, de Miguel Àngel Rosales Alvarado, a càrrec del professor emèrit de la Universidad de Navarra, Rafael Alvira, i de la directora general d´Editorial Greca, Leticia Santiago. Organitza la Cooperativa Ultramarinos.
Dijous 15, a les 19.00 h. Encuentro con el escritor colombiano Víctor Rojas, traductor del llibre El árbol Yggdrasil, un divertit relat sobre la mitologia nòrdica, il.lustrat pel dibuixant Edward Lindahl. Organitza l´escriptora Luz Casino.
Dimecres 21, a les 19.00 h. Presentació de el llibro México en España y México en la prensa catalana, del doctor José Ramón Santillán Buelna.

SANT ANTONI A LA BIBLIO
Divendres 9, a les 19.00 hores. 50 anys de l´Associació de Veïns de Sant Antoni. Documental sobre el barri de Sant Antoni i col.loqui.

CLUB DE L´ ÒPERA.
Divendres 16, a les 19.30 h. Montserrat caballé, luces y sombras, amb els operòpates Enid Negrete, directora d´arts escèniques i Lluís Casado, psicòleg.

EXPOSICIONS
L´exposició México en papel de Luis Rodrigo Anaya, una proposta de la Cooperativa Ultramarinos, es pot visitar fins el dia 15, horaris de Llibreria Solidaria.
Divendres 16. A les 19.00 hores. Inauguració de la exposició Fotomáscaras, de l´artista mexicà Omar Sierra, amb la conferència La Lucha libre mexicana, una expresión enmascarada, amb Karina Pizarro.

MUSICA
Dissabte 20, a les 20.00 h. Gerardo Wistuba en directe. Classics songs concert.

CLUB DE LA POESIA
Divendres 2, a las 19.00 h, i dins dels actes de l´Altar de Muertitos. Antologia de Spoon River, d´Edgar Lee Masters, Els morts surten de les tombes per opinar dels “seus” epitafis, recitades i escenificadas por Teresa Saladrigas, Flor Iñigo i Pep Martín.

CLUB DEL MIRALL
Divendres 23. A les 19.00 h. Una questió d´actitud. Quan tenir raó és converteix en una necessitat. Biblio-musi-cine-autoterapia, per ajudar-nos a adonar-nos del que ens diu el mirall i saber-ho interpretar. Amb Antonio Inglés. http://elclubdelespejo.blogspot.com

CLUB DE LA TERTULIA
Divendres 30. A les 20.00 h. El diàleg de civilitzacions per a la Pau i la Llibertat de Pensament. Cine Fòrum (18.00 h). Coordinat pel psicòleg Daniel Rodrigo.

LA BIBLIO FORA DE LA BIBLIO
Dimecres 14. A les 19.00 h. A l´Espai Brossa, Sonia García García, participarà al col.loqui desprès de la representació de l´espectacle, Mexicatas.
Dimarts 20, a les 19.00 h. A la Biblioteca Francesc Boix. Ferran Baile vis a vis amb en Ricard Reguant, parlaran sobre Els estudis de cinema Iquino al Paral.lel. Organitza CERHISEC (Centre de Recerca Històrica del Poble Sec), coordina. Júlia Costa..

CLASSES DE CANT
Dies i horaris a convenir, classes personalitzades o en grup. Canto para ser feliz, descubre a tu artista interior, amb el cantant xilè Gerardo Wistuba, més de 20 anys d´ experiència, intèrpret superior en cant, màster per l´Universitat de Barcelona. Contactar amb gerardowistuba@gmail.com Tel. 34- 634 199 613.
LLIBRERIA LLIBRE SOLIDARI . Oberta de dilluns a dissabte de 10.30 a 14.30 hores i de 17.00 a 21.00 hores. Diumenge sols per les tardes.