4 juliol 2015

LA CUINA DEL MÓN 2015

La Cuina del Món 2015 us espera a la plaça Navas!

La mostra gastronòmica celebra la seva tretzena edició el dia 4 de juliol a la plaça Navas del Poble-sec.

Per 13è any consecutiu, els fogons de La Cuina del Món, la Mostra gastronòmica que finalitza el curs de formació que porta el mateix nom, tornen a encendre’s per delectar-nos amb especialitats culinàries d’arreu del món.

La Cuina del Món és un projecte sociocultural del Districte de Sants-Montjuïc que es duu a terme amb la col·laboració de la Direcció del Programa d’Immigració i el Diàleg Intercultural i està gestionat per la Coordinadora d’entitats del Poble-sec, organització que treballa en diferents projectes socials per afavorir la convivència al barri.

Enguany, el Curs que precedeix la Mostra ha estat gestionat per Barcelona Activa i impartit per Alexandra Formació a la cuina del Centre Cívic El Sortidor. Des del mes d’abril, 18 alumnes de tots els continents hi han participat de dilluns a dijous. A través de la formació els alumnes han adquirit les competències necessàries per a poder desenvolupar-se com a ajudants de cuina dins de l’àmbit laboral, podent conèixer de primera mà el mateix a través de sortides molt enriquidores com la visita que enguany hem realitzat al restaurant “El Nacional”.

Al final del curs, amb tot el coneixement adquirit, els participants sortiran al carrer per oferir un tastet de cadascun dels països que representen: Eslovàquia, Geòrgia, Síria, Ghana, Brasil, Equador, Colòmbia, Veneçuela, Cuba, Perú, Xina, Espanya i Marroc, el país veí al que li fem menció especial en aquesta edició i que presenta dos plats.

Destaquem també que el plat de Nepal en degustació té un valor afegit: la recaptació sencera d’aquesta tapa solidària es destinarà als Amics del Nepal, organització de suport a les víctimes del terratrèmol.

Per descomptat, no podíem no pensar als més petits: amb l’Eli Quino, tallerista del projecte A Taula! Cicle de cultura i gastronomia del Centre Cívic el Sortidor, els minixefs faran i menjaran uns gotets de pastís de formatge. El Centre Cívic el Sortidor del Poble-sec, l’instal·lació municipal on es duen a terme el curs i la producció dels plats que degustareu a la Mostra, és un referent per a tota la ciutat pel que fa a tallers i activitats relacionades amb la gastronomia.

Com sempre, us convidem a portar-vos la vostra vaixella per tal de reduir encara més la petjada d’aquest esdeveniment que, des de fa anys, aposta per a la vaixella compostable i el reciclatge.

Bon profit i bona convivència!

_________________________

Programació Mostra gastronòmica La Cuina del Món 2015

Dissabte 4 de juliol de 2015 a la plaça Navas

De 20.00 a 21.00 h
MINIXEFS, taller de cuina per a infants en col·laboració amb el projecte A Taula! Cicle de cultura i gastronomia del Centre Cívic El Sortidor: “Gotets de pastís de formatge i fruita”, a càrrec d’Eli Quino.

De 20.00 a 23.00 h
MOSTRA I DEGUSTACIÓ DE PLATS D’ARREU DEL MÓN
cuinats pels alumnes del curs La Cuina del Món:
plats tradicionals d’Àfrica (especial Marroc), Amèrica del Sud, Àsia, el Carib i Europa.

­­­­­­­­­­­­­­­­­___________________________________________

Contactes:

Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Elkano 22-24, 08004 Barcelona, tlf. 93 329 99 52

Coordinació i comunicació: Chiara Bombardi tlf. 639 50 69 20

www.poblesec.org

Document: pdf cartell (2.44 MB)