16 juny 2015

LA FUNDACIÓ JOAN MIRÓ CELEBRA 40 ANYS D’ART CONTEMPORANI A MONTJUÏC

La Fundació Joan Miró, situada a la muntanya de Montjuïc, ha arribat als 40 anys des de la seva obertura, l’any 1975, gràcies a la generositat de l’artista en aquell moment. Des de llavors ha estat un centre obert a totes les classes d’art i durant aquests quaranta anys la fundació ha anat creixent en experiències, en coneixements i en llibertats. Així doncs, per tal de celebrar l’aniversari, des de la fundació es va voler convidar a tot el públic amb una festa al carrer el passat dimecres, davant l’edifici. Des de les cinc del vespre i fins a les onze de la nit hi van haver tres moments diferenciats, cadascun d’ells destinats a un perfil en concret: les famílies, amics i tothom. “Les activitats de la formació intenten fer participar a tothom, depenen dels interessos i donar respostes a tota mena de demandes, els més petits poden trobar tallers, activitats a l’auditori, els adolescents poden conèixer l’art contemporani de Miró” explicava Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró. El 40è aniversari s’allargarà durant tot un any: “A la tardor volem inaugurar l’exposició Miró i l’objecte, on es farà referència al context artístic de Joan Miró” i durant la primavera de l’any vinent “tancarem aquesta celebració amb una reestructuració de la col·lecció permanent que és extraordinària” va afegir.

Entre els visitants que van participar en les diferents activitats hi havia un pare amb el seu fill que celebrava la iniciativa: “Em sembla una festa genial, els nens s’ho estan passant molt bé, hi ha moltes activitats amb les quals poden gaudir tranquil·lament, per exemple ara estan amb els taps de coloraines”. En Jordi i Roger de 6 i 7 anys mentre dibuixaven simetries sobre un full explicaven que “ja havíem vingut amb l’escola, però ara estic dibuixant obres de Joan Miró”

La Fundació Joan Miró ha rebut 13 milions de visitants i ha organitzat 600 exposicions i més de 2.000 activitats al llard dels quaranta anys de vida. Tot va començar quan Joan Miró va obrir amb la fundació l’art contemporani a Barcelona, “hi havia un desig de conèixer directament en una època que era complicat i difícil, mai li agrairem prou aquest gest que cal reconèixer” deia Malet. L’alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, també va assistir a la celebració juntament amb altres membres del Consistori. Trias va dir que aquesta fundació va néixer “de la voluntat i generositat del pintor, i de la seva capacitat de buscar complicitats”.