15 maig 2012

LA SALSETA DEL POBLE-SEC. 35 ANYS

NOTA DE PREMSA

La Salseta celebra el 35è aniversari amb un concert únic, emotiu, corprenedor.

La Sala Luz de Gas reunirà els músics i seguidors de la genuïna orquestra barcelonina. Entre les sorpreses de la vetllada destaca l’estrena de “L’Auca Sonora de la Salseta del Poble Sec”

La Salseta del Poble Sec, la genuïna orquestra de ball que va començar, com aquell que res, en una festa electoral del PSUC, i ha esdevingut amb el temps (tot i els temps que corren) en una de les més actives i populars del país, celebra enguany els seus primers 35 anys de vida.

La sala barcelonina Luz de Gas acull la festa d’aquest feliç aniversari que aplegarà, al voltant dels veterans membres de la formació musical (capitanejats pel cofundador i cantant, Salvador Escribà), altres membres “històrics” de la banda com ara Josep Vercher, l’altre cofundador del grup català. Acostumats, com estan, a omplir places majors, envelats i pavellons esportius, el proper concert del local del carrer Muntaner de Barcelona adquireix, pels seus protagonistes, una dimensió d’esdeveniment únic, emotiu i corprenedor.

Una vetllada, en definitiva, plena de complicitats amb els que són els seus seguidors més fidels i incondicionals, que pertanyen, a hores d’ara, a diferents generacions de catalans i que han ballat, ballen i ballaran al so que, feliçment, toquen els “nois” de la (ara més que mai) genuïna Salseta del Poble Sec. “Contra la crisi, balla!”, és el lema, en definitiva, d’una “festassa” que reivindica el ball com a eina de relació i de superació col·lectiva, i a la qual també han confirmat la seva assistència músics com ara Pep Poblet o Joan-Eloi Vila, i balladors com els professors i alumnes de l’escola de ball barcelonina Bailongu.

Entre d’altres sorpreses del concert, i que ja es desvetllaran en el seu moment, destaca l’escenificació de “L’Auca Sonora de la Salseta del Poble Sec”, una composició lliure, amb lletra del periodista Joan-Ignasi Ortuño i fragments dels millors moments musicals del grup, que fa un repàs, si més no, irònic i divertit, d’aquests primers 35 anys d’història d’una de les, probablement, orquestres més autèntiques i més característiques de tot Catalunya.

ACTE: Festa del 35è Aniversari de La Salseta del Poble Sec
LLOC: Sala Luz de Gas (Muntaner, 246 ? Barcelona)
DIA: Dijous, 17 de maig, a les 21:00 hores
PREU: 3 euros