1 octubre 2015

LES DUES COLLES CASTELLERES DE SANTS-MONTJUÏC CELEBREN LA MERCÈ A LA PLAÇA DE ST JAUME

Un any més, les dues colles castelleres del nostre districte van trobar-se amb les altres colles de Barcelona a la Plaça Sant Jaume, per celebrar la diada castellera de les colles locals de les festes de la Mercè. Els Castellers de Sants i els Castellers del Poble-sec van participar en aquesta magnífica actuació per poder portar els millors castells i lluir-los davant les altres colles, ciutadans i turistes.

Els Borinots van iniciar les dues primeres rondes amb un 3de9 amb folre i un 4de9 amb folre. La tercera ronda, els hi va deixar un “sabor agredolç”, ja que el castell triat, el 4de8 amb l’agulla va quedar carregat després que el pilar de sis central caigués i no superés el descens de la petita enxaneta. “Després d’una actuació dolenta com la d’Esplugues, aconseguir quatre dies després descarregar el 3 com el 4 de 9 és positiu, i ens ha fet ràbia no poder descarregar el 4de8 amb l’agulla, és un castell de molta grandària i cauen, s’ha d’acceptar” ha assegurat Guillem Andrés dels Castellers de Sants. Segons diu “és un castell que quan es descarrega queda un pilar de 6 sol, aquest sempre és fràgil, ja que qualsevol moviment fa que aquest caigui”. De totes maneres, els Borinots tenen pendent descarregar ben aviat castells de Gamma Extra com el 4de8 amb l’agulla.

Els Bandarres van marcar-se l’objectiu de ser 300 enxanetes, i ho van aconseguir amb escreix. “Feia molt de goig veure el color blau-cel a la plaça” ha destacat Arnau López dels Bandarres. Segurament aquesta campanya assolida va ajudar a què fos “la millor diada de la Mercè de la història dels Castellers del Poble-sec” ha destacat López. Els Bandarres van poder descarregar un 2d7, un 4d8, un 7d7, i per acabar 2 pilars de 5 de comiat. “Va ser una molt bona diada, ho vam celebrar com calia” ha recalcat López.