3 novembre 2010

LÍBAN REP A PLA COMUNITARI POBLE-SEC

El Pla Comunitari Poble-sec es troba a la ciutat libanesa de Ghobayré per tal de compartir les seves experiències en projectes comunitaris amb les altres ciutats integrants del projecte EUMED-CITIES.

Aquest projecte integra ciutats de Marroc i Líban, juntament amb Barcelona, i tracta de definir un model d’intervenció comunitària per a ciutats mediterrànies, reflexionant entorn a la participació veïnal als plans comunitaris.

El punt de partida que s’ha establert en aquest projecte és l’experiència dels Plans de Desenvolupament Comunitari de Barcelona -hi participen el Pla Comunitari Poble-sec juntament amb el de Roquetes- per a, en una segona fase, establir un model compartit que pugui servir a les altres ciutats de Marroc (Feç, Tànger) i Líban (Ghobayré) que conformen aquest projecte.

Al mes de març, representants de Feç, Tànger i Ghobayré van visitar la ciutat de Barcelona per conèixer de primera mà l’experiència desenvolupada pel Pla Comunitari Poble-sec en allò referent a salut comunitària, sobre tot el treball desenvolupat amb les escoles i projectes amb gent gran com el ‘Puja’m-Baixa’m’. Ara és el Pla Comunitari Poble-sec qui viatja a Líban per compartir aquestes experiències.

Properament us explicarem més detalls d’aquest viatge.