10 maig 2018

MÉS DE 300 PERSONES PARTICIPEN DEL CONCERT SOLIDARI DE SANT PERE CLAVER PER LA CONSULTA JOVE DE LA MARINA

La Fundació Sant Pere Claver va organitzar dimarts al vespre un concert solidari a la Sala Barts de l’avinguda del Paral·lel, on la recaptació de les entrades es va destinar a la promoció del projecte Consulta Jove, un servei pioner de prevenció en salut mental per a adolescents i joves, creat l’any 2015. Al concert emmarcat en el 70è aniversari de la fundació, van assistir-hi 300 persones i va comptar amb actuacions de tres referents musicals del nostre país, com La Soul Machine, Cesk Freixas i Damià Olivella.

Actualment el servei de Consulta Jove s’ofereix cada dimecres a la tarda a l’Hospital de Dia per a Adolescents que la fundació té al barri de la Marina. Fins ara ja s’han arribat a atendre uns 140 usuaris, i l’objectiu és seguir treballant per ampliar el projecte. Així, el fons recaptat en el concert servirà per incrementar les intervencions terapèutiques, organitzar acompanyaments per fomentar la inclusió social, crear nous grups d’adolescents i iniciar un grup de pares, mantenir relacions amb els instituts de secundària, crear noves vies de coordinació amb serveis comunitaris i oferir nous espais d’assessorament als professionals.

La responsable de la Consulta Jove, Assumpció Soriano, explicava que aquesta iniciativa pretén ser “un espai on els usuaris puguin venir a consultar sense que sigui un cas de molta gravetat”. L’objectiu del programa és oferir una consulta “àgil, espontània, gratuïta i confidencial”, deia. A més, amb aquesta iniciativa es vol donar una solució a temps pel creixement i desenvolupament dels joves: “Creiem que la gent jove poden passar moments difícils que es queden encallats generant problemes innecessaris més endavant”.