7 juliol 2017

MOBILITZACIÓ VEÏNAL DAVANT UN POSSIBLE NOU CAS D’ESPECULACIÓ IMMOBILIÀRIA AL POBLE-SEC

Els veïns del número 128 del carrer Nou de la Rambla del barri del Poble-sec han alertat d’un nou possible cas d’especulació immobiliària. Durant els darrers dies han vist visites sospitoses a l’edifici que els han inquietat. Les vint famílies que habiten a la finca asseguren que estan vivint “una situació sorprenent i no tenim res clar del que està passant”, expressa Anna Pérez, veïna de l’edifici. Descriu que han observat “persones que no són de la finca, ben vestides, mirant l’escala i fent fotos de l’edifici”. També assegura que “hi ha intenció de vendre l’edifici, ja que així ens ho han dit, encara que l’administrador a través d’uns veïns no ens ho hagi dit d’una manera formal o oficial”, ja que segons Pérez “quan contactem amb l’administrador ens ha dit que no ens pot donar la informació de si la finca està venuda o té intenció de vendre-la”.

Aquests dies, el veïnat segueix intentant posar-se en contacte amb l’administrador de la finca, “Finca Nova”, “perquè volem que els contractes de lloguer s’elevin a escriptura pública, però hem rebut una negativa”, detalla Pérez. Explica que si els contractes estiguessin registrats, “serien públics” i, per tant, “el nou propietari hauria de respectar la vigència d’aquests contractes”.

Davant aquesta situació, els veïns creuen que es troben “davant un nou fons d’inversió que vol comprar la finca, remodelar-la i llogar a un preu molt més alt al que tenim nosaltres”. A l’edifici viuen 52 persones amb tot tipus de contractes, quatre famílies amb contractes indefinits, però la majoria són contractes de tres anys. Si finalment es vengués la finca, “ens obligarien a marxar fora de Barcelona, ja que els actuals preus que tenim dels lloguers ens fan impossible seguir vivint aquí”, lamenta Aby Torres, veïna de la finca.

Per evitar el que ha passat en altres edificis del districte de Sants-Montjuïc, els veïns han decidit organitzar-se per pressionar el propietari. Amb el suport rebut del Sindicat de Barri del Poble-sec, les famílies han volgut donar visibilitat al seu cas amb pancartes als balcons “busquem xarxa veïnal i suport dintre de les organitzacions que s’estan mobilitzant”. També aprofitaran per fer expressar la seva preocupació durant la Festa Major del Poble-sec, la setmana vinent.

Des de l’Administració “poques actuacions s’han fet”, ja que segons el gerent del Districte de Sants-Montjuïc es tracta “d’indicis, sospites i simples visites”. Tot i això, sí que estan oberts a fer de mediadors en aquest cas, i s’ha demanat que l’Oficina d’Habitatge es posi en contacte amb la propietat per conèixer “quines són les intencions reals” de l’administrador.