15 març 2016

OPEN CAMP RECREARÀ A L’ESTADI DE MONTJUÏC LA PROVA DELS 110 METRES TANQUES, DE LA MÀ DE L’ACNUR

Open Camp, el primer parc del món dedicat a l’univers de l’esport, que obrirà portes el proper 16 de juny a les instal·lacions de l’Anella Olímpica de Montjuïc, continua ampliant el seu compromís social i avui ha firmat un conveni marc de col·laboració amb el comitè català de l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR-UNHCR) amb l’objectiu de sensibilitzar els visitants del parc de la situació de vulnerabilitat que afecta a milions de refugiats a tot el món.

Per portar a terme aquest propòsit, el parc de l’esport OPEN CAMP ha ideat una l’experiència esportiva que difondrà els valors de solidaritat amb els refugiats que promou l’ACNUR. Serà una recreació de la prova olímpica dels 110 metres tanques que permetrà als visitants del parc posar-se a la pell d’un atleta olímpic. Participaran en aquesta emblemàtica cursa a la pista de l’Estadi Olímpic Lluís Companys al mateix temps que coneixen els obstacles i dificultats que han de superar persones refugiades durant el seu exili. En les properes setmanes els equips de treball de totes dues organitzacions acabaran de definir i dimensionar l’experiència.

Així mateix, OPEN CAMP posa a disposició del comitè català de l’ACNUR les instal·lacions de l’Estadi Olímpic per a iniciatives solidàries, com ara activitats per recaptar fons per emergències, i també un espai expositiu permanent al mateix Estadi Olímpic.

Amb aquest acord marc, el Comitè Català de l’ACNUR se suma a d’altres entitats sense ànim de lucre amb qui OPEN CAMP també col·labora, com ara Creu Roja o Oxfam Intermón, entre d’altres.

Sobre el Comitè Català de l’ACNUR

L’Associació comitè català de l’ACNUR es crea l’any 2001 amb l’objectiu de donar suport a les tasques de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR – UNHCR en les seves sigles en anglès) arreu del territori català. Ho fa tant en la difusió de la realitat i les necessitats de les refugiades i refugiats, mitjançant accions de sensibilització i educació per al desenvolupament, així com amb la tasca de recaptar fons públics i privats per ajudar a finançar els projectes d’assistència i protecció dels drets a persones refugiades, desplaçades, retornades i reassentades sota l’empara de l’ACNUR. El comitè Català de l’ACNUR és una entitat associada al Comitè espanyol de l’ACNUR.