21 març 2016

ORIOL CASALS PRESENTA “POETA CABANYES”, LA SEVA PRIMERA MAQUETA

L’Oriol Casals és cantautor i actualment veí del barri de Sants, va començar a tocar la guitarra quan tenia 16 anys i vivia a Vilafranca del Penedès, on va estar dos anys estudiant a l’escola municipal del seu poble. Més tard també va estar estudiant a l’escola del Taller de Músics de Barcelona. Fa dues setmanes va publicar “Poeta Cabanyes”, la seva primera maqueta amb sis temes que va escriure quan vivia al Poble-sec, fa dos anys, i que porta el nom del carrer on vivia.

Com arribes als nostres barris i que et fa començar a escriure les cançons?

Jo havia viscut a Vilafranca, però per feina quan tenia 20 anys, l’any 2013, vaig anar a viure al Poble-sec. Donat de la independència que vaig viure en aquell moment – amb moltes emocions personals – vaig començar amb el projecte. Ja anteriorment havia compost per altres bandes, però en aquesta ocasió es va tractar d’una cosa més personal. Quan tornava de treballar agafava la guitarra i vaig anar provant melodies fins que vaig acabar escrivint estrofes i diversos temes, estava molt inspirat.

No va ser fins a l’any passat quan vas tenir aquests temes escrits?

Sí. L’abril de l’any passat vaig començar amb la maqueta. Ha estat un procés llarg, ja que he hagut de tocar tots els instruments. Finalment, però, estic molt content de com ha quedat.

Podem trobar pocs grups que s’encarreguin de tocar tots els instruments, oi?

De fet, la bateria no la toco jo, en cap tema. I el violí en un tema tampoc. Però la resta si que ho toco, com les guitarres, baix, piano, i les veus.

Amb quin instrument et quedes de tots els que toques?

Si m’hagués de quedar amb un, em quedo amb la guitarra.

Segurament a molts veïns del Poble-sec els sonarà el nom de la maqueta “Poeta Cabanyes”, oi?

Sí. És el nom d’un dels carrers d’aquest barri. Allà és on vaig viure i on va començar el projecte.

De què parlen els temes que has escrit?

Parlen de coses adaptables de llocs i persones. Parlo de sentiments humans en què tots podem sentir-nos identificats. He posat tot l’amor que tinc per la música. Parla de les qualitats humanes que tenim, a vegades sense ser capaços de veure-les. El tema “Viure el moment” expressa que cal viure el moment i gaudir de la vida, encara que a vegades costi. “Ajuda’ns Déu” parla de la naturalesa en defensa, recordant que cal conservar el planeta. “T’envio amor” és una cançó que va dedicada al meu fill, encara que no sigui pare, penso que les persones viuen abans i després del seu pas a la Terra de forma energètica.

On podem escoltar aquestes cançons?

A les xarxes socials i plataformes digitals es poden escoltar i descarregar. A més, ara estic començant a buscar espais per actuar en directe.

Tens previst continuar escrivint més temes musicals?

Sí. De fet la maqueta “Poeta Cabanyes” té més temes però encara estic treballant amb ells, ja que requereix molta feina. A més, tinc altres temes d’altres projectes solitaris que cal madurar molt.