26 juny 2014

PLATAFORMA ATUREM EL PLA PARAL·LEL

La Plataforma Veïnal Aturem el Pla Paral·lel, formada per entitats i associacions del barri del Poble-sec i de Sant Antoni, va organitzar dijous a la tarda a la plaça dels Ocellets un acte per demanar l’aturada de l’actual projecte de reforma del Paral·lel. Un pla urbanístic de l’Ajuntament de Barcelona que, segons aquesta plataforma, “vol revaloritzar l’avinguda i el Poble-sec, ja que així ho ha demanat el sector privat com els hotelers, restauradors, etc”. També denuncien que “aquest projecte s’ha fet d’esquenes als veïns i el que es vol és transformar l’avinguda Paral·lel en un corredor turístic, des del Port fins a la Fira”.

En aquest sentit, la Plataforma Aturem el Pla Paral·lel va publicar un manifest per tal d’aturar les llicències per a nous hotels, per mantenir la pròrroga que hi ha en els permisos dels pisos turístics i per demanar una moratòria imminent en la concessió de llicències per a terrasses. Aquest manifest ja té el suport de 600 veïnes i veïns i, també, d’una trentena d’organitzacions i entitats de la ciutat. “Aquest s’ha format de manera participativa en una sèrie de sessions obertes, on ha participat gent de diferent entitats i veïns”, deia el portaveu de la plataforma, Marc Serra. A més a més, segons el portaveu de la plataforma, “el que es demana al manifest es que s’aturin les obres del Pla Paral·lel ja que aquest s’ha fet d’esquenes dels veïns”.

També es van presentar les propostes en contra al disseny del pla. En aquest sentit Serra explicava: “Demanem una remodelació de les placetes projectades a la banda de Sant Antoni per què siguin de forma rectangular per tal de potenciar al màxim l’espai públic”. Des de la plataforma també han exigit una reformulació de la inversió econòmica en la il·luminació led i la necessitat de crear un Pla d’Usos a favor de l’economia social.

Finalment, en relació al Pla Paral·lel, Serra va destacar: “Creiem que això pot tenir unes conseqüències a nivell econòmic i social. L’Ajuntament ha de trobar una forma en intervenir en això”.

Per la seva banda des del Districte de Sants-Montjuïc estan dipositats a seure i reunir-se amb la plataforma per parlar i escoltar les seves propostes, en aquest sentit, el gerent del Districte, Francesc Jiménez afirmava “estem oberts a escoltar les peticions que ens facin”. Finalment, Jimènez aclarava: “Veurem com podem ajustar o adequar aquestes propostes en el projecte que s’està ejectant”