16 febrer 2010

PRÀCTIQUES MURALS CONTEMPORÀNIES

L’exposició ‘Murals: pràctiques murals contemporànies’ ofereix una panoràmica sobre el renaixement de les pràctiques murals en els nostres dies i de la gran diversitat que trobem en aquest camp artístic. Les sales temporals de la Fundació Miró seran el punt de trobada i de creació d’un grup de muralistes contemporanis vinguts d’arreu del món. Tots aquests artistes utilitzen el mur per fer grans composicions, però cadascun d’ells s’hi aproxima amb un estil i una veu pròpiess. Des de les pintures tradicionals d’un grup de dones de l’ètnia soninké vingudes de Djajibiné (Mauritània), fins a les composicions interactives del suec Jacob Dahlgren, passant pels murs vegetals del mexicà Jerónimo Hagerman, entre d’altres, la mostra ens permet comprovar la vigència i constant renovació d’un format que ha acompanyat la creació humana des de temps immemorials.

El procés de treball dels artistes seleccionats per a Murals serà filmat durant el muntatge i projectat a la sala final de l’exposició.

El divendres, 19 de febrer, el primer dia de l’exposició, se celebrarà una jornada de debats amb els artistes participants:

Coopérative Féminine de Djajibiné Gandega “Djida” (Mauritània)
Lothar Götz (Alemanya)
Scope One (Singapur)
UTR Crew (Bòsnia i Hercegovina)
Jerónimo Hagerman (Mèxic)
Sakarin Krue-On (Tailàndia)
Brian Rea (Estats Units)
Nuria + eltono (Espanya i França)
Paul Morrison (Gran Bretanya)
Ludovica Gioscia (Itàlia)
Jacob Dahlgren (Suècia)

L’exposició ha estat comissariada per Martina Millà.
Lloc : Funadació Joan Miró Avgda. Miramar, 71 – Barcelona
Horari : De 10h a 19h (d’octubre a juny), diumenges i festius de 10h a 14.30h
Preu : 4 euros