20 gener 2009

PRESENTADA LA FUNDACIÓ EL MOLINO FEM PARAL.LEL

Aquest matí s’ha presentat al APOLO la nova Fundació El Molino, FEM Paral.lel.
FONT: EL PERIODICO.CAT
1. El teatre El Molino crea una fundació per dinamitzar l’avinguda

JORDI SUBIRANA
BARCELONA
L’avinguda del Paral.lel viurà els pròxims anys una renovació profunda per convertir-se en un bulevard semblant al Broadway novaiorquès. El projecte, que ahir va donar a conèixer l’ajuntament, neix juntament amb la creació d’una fundació impulsada pel teatre El Molino per dinamitzar aquesta deteriorada avinguda situada a cavall entre els districtes de l’Eixample, Sants i Ciutat Vella.
La transformació del Paral.lel es portarà a terme el pròxim mandat municipal, entre el 2011 i el 2015, va dir la regidora del districte de Sants-Montjuïc, Imma Moraleda. El pla està en una fase molt prematura –que es concretarà i definirà els anys vinents–, encara que la intenció és recuperar l’eix i convertir-lo en un passeig que uneixi la plaça d’Espanya amb la Rambla de Mar, al costat del World Trade Center.

ARTÈRIA LÚDICA I COMERCIAL
Per la fundació d’El Molino, que ahir es va presentar en societat amb la presència de l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, el pla urbanístic és un dels eixos prioritaris per crear al Paral.lel un Broadway barceloní –és el carrer amb més teatres– i rellançar-lo com una gran artèria lúdica, comercial i cultural.
La fundació, que es finança amb capital privat i que compta entre els seus patrons amb el cantant Miguel Bosé i l’extennista Emilio Sánchez Vicario, vol posar en marxa “un pla especial”, segons l’arquitecte i vocal del col.lectiu Josep Bohigas, per fer sortir el carrer de “les hores baixes” que viu. Bohigas va plantejar la possibilitat de “canviar el pla d’usos del Paral.lel”, o, cosa que és el mateix, regular els comerços que es posin en funcionament, encara que l’ajuntament va evitar pronunciar-s’hi. “Ho pensarem dues vegades abans de decidir-ho”, va apuntar Moraleda.
Entre les propostes que estudia la fundació, que té la intenció de treballar amb associacions de veïns i comerciants i les administracions, hi ha impulsar nous negocis, renovar els establiments, afavorir la integració social i posar en marxa activitats a l’avinguda com una exhibició de tennis per a joves, un projecte de dansa que impulsaria la ballarina Sol Picó i esdeveniments de magnitud que permetin tancar el carrer.