1 octubre 2020

PROJECTES DE LA GENT GRAN DE LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC

“Celebrem el Dia de la gent gran al Poble-sec!

Els projectes de voluntariat “Acompanyament a la gent gran” i “Baixem al carrer”, de la Coordinadora d’entitats del Poble-sec, hem celebrat el Dia de la gent gran (1 d’octubre) amb les persones grans del barri que es troben soles o que no poden sortir de casa sense l’ajuda d’una altra persona.

Les persones voluntàries han visitat i sortit a passejar amb les persones grans, i els han portat un petit detall en commemoració d’aquesta data. Aquesta celebració ha estat el tret de sortida de les visites i passejades amb voluntariat i persones grans, que s’aniran repetint de manera setmanal.

Després d’uns mesos d’acompanyar a les persones grans de manera telefònica, d’ajudar-les en la compra i encàrrecs i vetllar perquè no es trobessin en una situació d’exclusió, de mica en mica vam anar reprenent algunes sortides i visites presencials, primer amb els casos en que era més necessari, i ara de manera més generalitzada.

La pandèmia continua, i els voluntaris/es han rebut formació en matèria de coronavirus i els protocols que cal seguir, per tal que aquestes activitats es puguin fer amb la màxima seguretat. A més de les mesures preventives, ara més que mai, reforçarem el suport emocional i l’envelliment actiu de les persones grans, ja que el confinament i la pandèmia han deixat una forta petjada en el seu estat d’ànim. Aquesta cura emocional de les persones grans i voluntàries es durà a terme en col·laboració amb Psicòlegs Sense Fronteres.

Seguim necessitant voluntaris/es per dur a terme visites i sortides de manera setmanal, en parella de persona gran i voluntari/a. Les persones interessades poden escriure a acompanyament@poblesec.org, baixemalcarrer@poblesec.org o bé trucar al telèfon 934432172, moltes gràcies!”