4 gener 2015

SANTS-MONTJUÏC ES PREPARA PER REBRE SES MAJESTATS ELS REIS D’ORIENT

Ses Majestats els Reis d’Orient cada cop estan més a prop de les llars de Sants-Montjuïc. Serà aquest proper dilluns 5 de gener al vespre quan els podrem rebre durant la cavalcada que organitza l’Associació Cultural Vallespir. La gran cavalcada comptarà amb moltes carrosses; les tres carrosses reials, del pessebre, del Tió, de la Sagrada Família i com a novetat d’enguany la dels Barrufets: “Té un bolet que és la casa on trobem el pare barrufet, el barrufet intel·ligent i la barrufeta, llavors els nens vestiran amb el barret dels barrufets”, ha explicat Jordi Muxella, president de l’entitat organitzadora. “També tindrem la bústia reial amb els patges recollint cartes i el drac amb els diables de les Corts”, ha afegit Muxella. Un total de 150 nens i nenes pujaran a sobre de cada carrossa per llançar caramels i d’aquesta manera es repartiran, segons l’organitzador un total de 4 tones d’aquest dolç.

A les 5 de la tarda les tres carrosses reials i la bústia reial es desplaçaran a la regidoria de les Corts, a la plaça Comas, on Ses Majestats faran un discurs. Serà a les 6 de la tarda quan s’iniciarà la cavalcada des de la travessera de les Corts i passarà pels carrers Vallespir, passeig de Sant Antoni, Galileu, Can Bruixa i Joan Güell per acabar al parc de Can Mantega on ses majestats baixaran de les carrosses per rebre les cartes dels nens del barri.

Al barri de la Marina també hi arribaran els Reis Mags. La cavalcada, organitzada per 400 voluntaris i entitats del barri, recorrerà tot el barri mariner. Aquesta començarà a les 6 de la tarda a la plaça de les Matemàtiques i passarà pel carrer Mare de Déu del Port i passeig de la Zona Franca fins arribar a la plaça Marina on es farà entrega de la clau màgica als Reis. Enguany, fent honor al barri de la Marina, “les carrosses estaran dedicades al mar i també tindrem la carrossa del carbó i la de Ses Majestats”, comenta Maria Santiago, membre de la junta de la Unió d’Entitats de la Marina i membre de la Marina Viva.

Finalment, en aquest cas diumenge i com ja es tradició, el Poble-sec rebrà el patge reial Gregori. Es farà una cavalcada que començarà, a quarts de set del vespre, al carrer Vila i Vilà, per seguir pels carrers del Roser, Magalhäes, Mare de Déu del Remei, Font Honrada i fins arribar a la plaça de Santa Madrona a quarts de vuit del vespre on recollirà totes les cartes: “Un total de vuit entitats del barri faran diverses comparses durant la cavalcada del patge”, explica Josep Guzman, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec