12 maig 2013

TALLERS OBERTS 10, 11 I 12 DE MAIG

Els tallers Oberts del Poble-sec són un esdeveniment anual creat l’any 2007 impulsat per la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec amb l’objectiu d’impulsar i donar suport els tallers d’artistes i artesans del barri. El barri de la falda de Montjuïc és, des de fa uns anys, un focus d’atracció d’aquest col•lectiu, que agrupa disciplines del més diverses: estils de pintura varis, treball en fusta, il•lustració, fotografia, ceràmica, escultura, tèxtil, etc. La Coordinadora d’Entitats se’n va fer càrrec les dues primeres edicions (2007 i 2008) i el Centre Cívic el Sortidor va agafar seu testimoni del projecte l’any 2009.

L’objectiu de Tallers Oberts del Poble-sec és que aquesta diversitat de creadors que té el barri obrin les portes dels seus tallers (molts d’ells treballen tot l’any amb la persiana abaixada) un cap de setmana llarg (divendres, dissabte i diumenge) per a que els veïns i veïnes del barri, i de tota la ciutat, els coneguin i puguin gaudir dels treballs que realitzen. Així també es dóna suport a aquest sector econòmic emergent a la zona i s’apropa el món de l’art i la cultura al veïnat.

Enguany una nova edició de Tallers Oberts del Poble-sec els 10, 11 de maig, Comptarà 38 espais i galeries obertes. El divendres 10 a la tarda de 17 h a 22 h es podrà iniciar la ruta suggerida dels Tallers Oberts del Poble Sec 2013 per visitar els diversos Tallers que també obriran les seves portes disabte d’ 11 a 14 i de 17 a 21. El dissabte us recomanem una ruta artística pel cor del Poble-sec. En aquesta ruta visitarem els espais de creació dels artistes del passat i del present, informació en el CC el Sortidor.

La nit de dissabte s’omplirà de musica, els espais del carrer Concòrdia, Giulia&LabA, el Astillero, Tornyclub El taller de la ninfa, La margarita, i en Bohemius.

Paral•lelament, diversos d’aquests espais han programat activitats lúdiques per tal d’amenitzar als visitants, us oferiran un seguit de tallers gratuïts, exposicions i d’altres actes que trobareu al programa d’activitats. Hi trobareu força diversitat, des de tallers de grafits, exposicions de pintures, fotografies,exposició de la nova punta contemporània, diferents performances, de reciclatge de joies, taller de reciclatge de sabons, cinefòrums, demostració de modelats, de dibuix i de disseny reciclat, i fins i tot, una ruta de art i tabals

Hi haurà un punt de trobada informatiu a la plaça Bella Dorita (antiga plaça del Molino) que comptarà amb la presència d’una dinamitzadora explicant els Tallers Oberts del Poble-sec, amb el suport de díptics.

En aquest espai també s’han programat activitats paral•leles. Hi hauran 8 artistes exposen i venen les seves creacions, divendres de 17 a 20h Plaça bella Dorita Taller de torn de 17 a 20 realització de baldufes a càrrec d’en Tornyclub el taller de la nimfa I dissabte divendres Taller de TORN de ceràmica, Dissabte i diumenge, totes dues activitats a càrrec de Misako Homma, Dissabte i diumenge taller de fabricació de sabó amb oli reciclat a càrrec de Bohemius

Finalment, el dissabte i diumenge diferents bars i restaurants del poble sec, ens ofereixen Comentar les obres visitades tot fent un vermut especial per als Tallers Oberts!

Document: pdf programa (1.86 MB)