16 agost 2014

VEÏNS DEL POBLE-SEC RECULLEN SIGNATURES, CONTRA ELS SOROLLS ALS JARDINS DE JOAN BROSSA

Ja és el tercer any que tots els diumenges d’estiu, des del juny al setembre, se celebra d’una del migdia a deu de la nit el Piknic Electronik als Jardins de Joan Brossa, a Montjuïc. Els veïns del Poble-sec ja han començat a recollir signatures per demanar que l’Ajuntament de Barcelona suprimeixi aquest festival pel fort soroll que ocasiona i el malestar que els genera. Anna Menéndez, presidenta de l’Assocació de Veïns de la Satalia diu que els Jardins de Joan Brossa són “un dels parcs més bonics de la ciutat i sempre hem defensat que és un parc central de Barcelona”. Segons la presidenta de l’associació, es tracta d’un festival que atrau a molt públic adult, jove i turístic i molt poc públic familiar. Menéndez considera que l’activitat que se celebra cada diumenge durant aquests mesos “és una activitat sorollosa que no toca fer-la a l’aire lliure i menys en un parc amb una zona habitada propera”. Segons els veïns, l’àrea de vivendes més pròxima afectada és el passeig de l’Exposició, el passeig de Montjuïc, el barri de la Satalia, però també, afirma que hi ha veïns que escolten el soroll des del carrer Lleida, des del carrer Radas o des del carrer Concòrdia “és el que té el so, quan es produeix en un lloc sense barreres es propaga” assegura la presidenta de l’entitat veïnal.

Fins ara, segons explica Menéndez, només s’han queixat a nivell de Districte “des del primer moment ens han dit que han pres mesures pal·liatives i que han orientat els altaveus d’una manera que quedin de manera circular, però el soroll continua sent increïble tant aquí al parc com el que ens arriba”. En relació a la campanya de recollida de signatures que han iniciat des de la plataforma d’internet change.org, Menéndez confirma que a dia d’avui porten més de 500 firmes “hi ha molta gent que no està d’acord amb la ubicació del festival”.A més, assegura que volen lluitar per suprimir el Piknic Electronik “estem disposats amb els organitzadors a trobar un lloc alternatiu. Ens hem ofert i no ens han dit res més després d’una reunió”. Menéndez remarca que en aquest indret on es fa el festival hi ha una zona ZEPCA, és a dir, una Zona d’Especial Protecció de la Qualitat Acústica, “a Barcelona només hi ha quatre. Aquesta és una activitat que no es pot fer en aquesta zona. No entenem com s’ha pogut fer”.

Per la seva banda, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, afirmava durant l’última Audiència Pública del Districte que són conscients de la problemàtica i de que aquesta edició han canviat moltes coses. A més, va assegurar que “les mostres que tenim són mostres que no incompleixen la normativa mediambiental” ens hem posat a disposició dels veïns per intensificar les sonometries per obligar a reduir algunes de les freqüències, per que es puguin retocar”. A més, des de l’Ajuntament han instat als promotors del Piknik Eletronik per què facin un conjunt de millores per tal de millorar la situació i evitar més queixes i malestar entre el veïnat.